Femeile înșală mai mult decât bărbații conform studiilor

Potrivit unui studiu recent, femeile înșală mai mult decât bărbații. Însă există aceleași motive ca în cazul bărbaților? În general, nu. Bărbații tind să înșele din cauza nesiguranței sau strict pe baza dorinței sexuale. Iată care sunt motivele pentru care femeile înșală!

De ce înșală femeile mai mult decât bărbații?


Femeile înșală din cauza discrepanței dintre așteptări și realitate. Încă își caută prințul, iar bărbații caută pe cineva cu care să aibă o viață intimă activă. 

Un raport realizat în cadrul Institutului Kinsey de la Universitatea Indiana a constatat că, pentru prima dată în istoria modernă, femeile înșală aproape la fel sau chiar mai mult decât bărbații. Un alt studiu a descoperit că, deși procentul bărbaților care au recunoscut că înșală a rămas constant în ultimele două decenii, procentul soțiilor care au dezvăluit că înșală a crescut cu aproximativ 40%. 

Însă de ce înșală mai mult femeile în prezent? O parte a motivului este reprezentată de acces.
Femeile se află la muncă mai mult decât înainte. Astfel, au acces la bărbații care ar putea fi interesați de ele. Iar internetul și social media au făcut înșelatul mult mai ușor. Acesta se află acum la un click distanță.

Se pare că bărbații sunt prinși în fapt mai mult decât femeile. Bărbații nu înșeală pentru că nu își mai iubesc partenerele, ci pentru că li se prezintă oportunități, pe lângă lipsa satisfacției pe care o simt câteodată în relații. Sau, uneori, este o simplă nevoie de atenție.
Femeile înșală din motive emoționale și își ascund mai bine urmele decât bărbații, așa că sunt prinse în fapt mai rar. Protejarea împlinirii emoționale este o artă meticuloasă pentru femei. Iar bărbații care înșală din motive fizice și superificiale tind să devină mai neglijenți.

Ce rol joacă societatea?


Trăim într-o societate care romantizează iubirea. Multe persoane își doresc ca iubirea și romantismul să fie la fel ca în filme. Iar când dragostea nu atinge acest vis, apare sentimentul că nu este adevărată.
Această dezamăgire, combinată cu ideea căsătoriei, a contribuit cu siguranță la faptul că femeile și bărbații înșală mai mult. Divorțul este mult mai ușor de realizat în zilele noastre. Modul de gândire, care a apărut în anii '70, se concentrează mai mult pe împlinirea personală. Iar dacă mariajul tău nu te face fericit, a apărut mentalitatea conform căreia te poți despărți și căuta un alt partener. De asemenea, oamenii trăiesc mai mult, ceea ce poate transforma într-o provocare conexiunea emoțională cu partenerul timp de zeci de ani.
 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod