BAC 2014. Cum să faci faţă unui eşec la examen. Transformă înfrângerea în victorie



Fă-ţi un plan de bătaie bine pus la punct

Organizarea temeinică este esenţială pentru a învăţa eficient. Propune-ţi să înveţi şi să repeţi câte puţin în fiecare zi, oferindu-ţi şi momente de răgaz şi de relaxare în care să uiţi cu desăvârşire de bacalaureat. Astfel, pâna la toamnă, deşi îţi poate părea dificil de crezut la început, vei reuşi să asimilezi o cantitate generoasă de informaţie pentru a trece cu bine de proba de foc.

Gândeşte-te la viitor

Dacă prezentul tău înseamnă multe ore petrecute studiind, păstrează-ţi motivaţia gândindu-te de ce depui toate aceste eforturi.

Poate că îţi doreşti cu ardoare să intri la o facultate anume. Ei bine, întrucât multe dintre instituţiile de învăţământ superior organizează şi sesiuni de admitere de toamnă, nu este deloc exclus ca, după ce îţi vei fi luat bacalaureatul, să poţi aplica pentru un loc la facultatea mult visată!

Bucură-te de vacanţă

Într-adevăr, îţi imaginai cu totul altfel această vacanţă de vară şi acum că ai de învăţat, nu îţi prea mai vine să te gândeşti la excursii la mare şi sejururi prin străinătate.
Însă nu are niciun sens să te pedepseşti la infinit: când simţi că ai nevoie de o pauză, fugi câteva zile departe de stresul studiului pentru bac şi distrează-te alături de prietenii tăi! Te vei întoarce cu forţe proaspete, pregatită pentru încă o rundă de învăţat.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonim pe 13 Aug 2014, 04:28
    ..

    Eo' atata va zic daca picati la bac: iete funia, iete piatra, iete fantana! :D ... Hai sa fim seriosi, nimeni nu a murit muncind la lopata. Invatati sa va bucurati de ceeia ce aveti, cat de putin. Intr-un final toti ajungem egali, cu o tona de pamant deasupra noastra. Fii om and mergi inainte pe drumul tau nu pe care ti-l impune parintii sau societate, pe cel care ti-l impui tu. Traieste corect, ca sa nu ai ce sa regreti cand ai sa mori.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod