Această tehnică de calmare este mai eficientă decât exercițiile de respirație

Atunci când te simți copleșită, este dificil să te concentrezi pe altceva decât pe energia ta anxioasă, cu atât mai puțin să-ți dai seama cum să o depășești (este ceea ce specialiștii numesc „viziune în tunel”).
De aceea, este util sa ai la indemana cateva instrumente simple care sa te ajute sa revii la starea de calm in aceste situatii, recomanda MindBodyGreen. Si ideal ar fi ca aceste instrumente sa fie simple si rapide, astfel incat sa nu fie nevoie sa descifrezi o meditatie ghidata sau sa cauti pe Google exercitii de respiratie. Si acestea sunt instrumente foarte bune, dar poti fi tentata sa renunti la ele in situatiile-limita, deoarece necesita mai multa concentrare si organizare.

Psihologul licentiat si specialistul comportamental al somnului Shelby Harris a impartasit in podcastul realizat impreuna cu MindBodyGreen metoda 3-3-3.
Mai jos, ea explica acest exercitiu extrem de simplu si cum te poate ajuta la domolirea senzatiilor intense.

Cum sa exersezi tehnica 3-3-3


Sentimentele de coplesire apar atunci cand raspunsul tau de lupta sau fugi este activat fara un stimul evident, explica Harris. „Chiar daca s-ar putea sa nu existe ceva de care trebuie sa fugi, corpul tau are acel raspuns”, spune ea, ceea ce poate fi derutant si poate crea si mai multa incertitudine. Cheia pentru a calma aceasta suferinta, impartaseste ea, este un exercitiu rapid de „impamantare”. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod