4 trucuri ale persoanelor narcisiste pentru a fi mereu în centrul atenţiei

Narcisiştii trebuie întotdeauna să fie în centrul atenţiei. Ei se laudă şi spun poveşti exagerate doar pentru a fi în prim-plan.
Ceea ce e mai grav este faptul că au lucrat atât de mult la aceste metode încât minciunile lor pot fi greu de observat. Adesea combină minciuni totale cu adevăruri şi jumătăţi de adevăr, astfel încât să scape mai uşor. Narcisiştii nu sunt empatici, înţelegători sau de cuvânt, dar au muncit din greu pentru falsitate. Dacă ai fost vreodată în preajma unei astfel de persoane, ştii cât de enervante sunt chiar şi conversaţiile simple cu aceasta. Ei nu îi pasă ceea ce ai tu de spus.


Care sunt cele 4 lucruri pe care un narcisist le face întotdeauna pentru a fi în centrul atenţiei?


Dă vina pe alţii

Narcisiştii nu vor pierde nicio oportunitate de a face pe cineva să se simtă prost. Dacă au şansa de a face acest lucru, în timp ce îşi ridică propriul statut în acest proces, vor profita întotdeauna. Ei dau vina pe oameni în mod constant pentru lucruri de care nu sunt vinovaţi, iar atunci când apare drama, ei se vor justifica continuând să-i învinovăţească pentru eventualele probleme care au apărut ca rezultat.


Inversează rolurile

Narcisiştii sunt experţi atunci când vine vorba de manipulare şi conversaţie. Ei înţeleg perfect cum să răsucească o discuţie astfel încât să dea bine în ochii oamenilor din jur. Nu numai că vor putea să transforme discuţia, dar îi vor şi manipula pe ceilalţi să-şi asume răspunderea pentru schimbarea bruscă a evenimentelor. Între timp, ei sunt victime, iar ceilalţi muţi de uimire legat de ce se petrece.

Joacă rolul victimei

Deşi narcisiştii nu au capacitatea de empatie sau de înţelegere, ei nu-şi subestimează puterea.
De obicei, narcisiştii vor cerşi milă în detrimentul unei alte persoane care, probabil, merită cu adevărat acest lucru. Aceasta este o tehnică clasică de manipulare pe care narcisiştii şi-au perfecţionată de-a lungul timpului.

Întrerup

Pentru că un narcisist trebuie să fie în centrul atenţiei, el va întrerupe orice conversaţie care nu îl priveşte direct. Alternativ, dacă cineva întrerupe un narcisist pentru a redirecţiona conversaţia, acesta va fi redus la tăcere cât mai repede posibil.
Dacă acest lucru nu îi reuşeşte, narcisistul va percepe persoana respectivă drept o ameninţare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod