4 strategii de sănătate mentală și emoțională care te ajută să depășești mai ușor orice problemă

Când viața ne pune în situații extrem de dificile, fiecare dintre noi reacționează într-un mod diferit.
Unele persoane infrunta dilemele cu capul inainte, aruncandu-se direct spre solutii, iar altele prefera sa ignore problema, sperand ca ea va disparea, intr-un final. Adevarul este ca depasirea momentelor inconfortabile este dificila pentru oricine.

Totusi, problemele vor aparea mereu, iar scopul nostru nu este sa fugim sau sa scapam de ele, ci sa ajungem sa le gestionam cat mai usor. Aici intervine inteligenta emotionala, care te poate ajuta sa treci mai rapid peste anumite obstacole.

Iata 4 strategii de sanatate mentala si emotionala care iti vor fi de folos cand intampini orice problema!


1.
Nu fugi de emotiile tale.


Ramai langa ele si simte-le! Oricat de mult te-ai ascunde, nu poti evita la nesfarsit asa-zisele emotii „negative”. De fapt, cu cat le eviti mai mult, cu atat ele se vor intoarce cu putere inzecita, facandu-te sa iti fie din ce in ce mai frica de ele. De aceea, cand ai o problema, este esential sa iti observi starile si sa le accepti exact asa cum sunt. Nu este momentul sa ignori gunoiul de sub pres, cu pretextul ca esti o fire vesela si pozitiva. Daca simti nevoia sa plangi, sa tipi, sa injuri sau sa te prabusesti pentru cateva clipe sau zile, permite-ti sa faci acest lucru.
Doar asa vei putea depasi momentul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod