15 trucuri ca să-l manipulezi. Fă-l să fie de acord cu tine

Ai şi tu acasă un bărbat orgolios din cale-afară, iar certurile cu el ţi se par, din start, bătălii pierdute? Nu-i nimic, poţi combate încăpăţânarea partenerului tău cu câteva strategii inteligente de comunicare, care te vor ajuta să câştigi teren în bătăliile pe care le duci cu el.
Ai şi tu acasă un bărbat orgolios din cale-afară, iar certurile cu el ţi se par, din start, bătălii pierdute? Nu-i nimic, poţi combate încăpăţânarea partenerului tău cu câteva strategii inteligente de comunicare, care te vor ajuta să câştigi teren în bătăliile pe care le duci cu el. Iată ce trebuie să faci când spiritele se-ncing, iar cearta izbucneşte...

1. Nu ridica tonul! Fii tu cea calmă şi matură


Nu cel care ţipă mai tare câştigă cearta, ci cel care prezintă argumente mai puternice. Cu cât rămâi mai calmă, cu atât îţi vei conserva energia şi o vei folosi în găsirea celor mai convingătoare replici. Când el ridică vocea, tu coboar-o pe a ta.

2. Explică-i lucrurile astfel încât să te înţeleagă, nu să-ţi dea dreptate


E mai paşnic să abordezi lucrurile din acest unghi. Încearcă să-i explici ce te frământă pe tine. Nu pune accentul pe ce greşeli comite el sau pe faptul că tu ai dreptate. Încearcă doar să te faci înţeleasă.

3. Fă-l să fie de acord cu tine în legătură cu alt subiect


Îl vei atrage pe iubitul tău de partea ta dacă îl faci să fie de acord cu tine în legătură cu alte afirmaţii. Nu trebuie să aibă vreo legătură cu motivul de ceartă.
Când îţi dă dreptate, indiferent de subiect, câştigi o bătălie psihologică.

4. Foloseşte o exprimare clară şi concisă


Deci nu divaga de la subiect, nu dezgropa morţii, nu bate câmpii. Discută cu el doar despre subiectul care vă macină. Fii cât mai clară şi cât mai concisă. Astfel, nu laşi cearta să prindă proporţii, iar iubitul tău va rămâne şi el raţional.

5. Nu-l întrerupe ca să-ţi spui tu punctul de vedere


Facem această greşeală foarte des pentru că atunci când celălalt vorbeşte, în loc să-l ascultăm într-un mod raţional, căutăm o replică perfectă de contraatac, iar când ne vine ideea, simţim că trebuie să o rostim imediat, altfel o vom uita. Ori de câte ori îl întrerupi însă, află că nici nu mai contează ce-i spui. Totul îi intră pe o ureche şi îi iese pe cealaltă.

6. Pune întrebări! Nu trage concluzii


Într-o ceartă n-ar trebui nici să te aperi, nici să acuzi. Ar trebui doar să formulezi întrebări. Această tactică te ajută să transformi o discuţie în contradictoriu, într-una productivă.
Nu are sens să presupui ce gândeşte el, întreabă-l ce îşi doreşte. Autorul Jane Straus te îndeamnă să-l întrebi pe iubitul tău de ce crede el că eşti tu supărată. Astfel, nu pierdeţi din vedere esenţialul.

7. În loc să-i asculţi insultele, întreabă-l ce vrea de la tine mai exact


Caută motivele din spatele argumentelor sale. Poate că este atât de pornit să se plângă, să te insulte, încât pierde din vedere lucrul esenţial: să-ţi spună ce vrea de la tine! Aminteşte-i acest lucru.

8. Nu mai încerca să-l convingi. Retrage-te


Când vezi că lucrurile nu evoluează şi vă contraziceţi într-un mod absurd, mai bine ia o pauză. Chiar şi 30 de secunde de linişte poate ajuta un cuplu să-şi revină după o ceartă cumplită, spune psihologul Timothy Warneka.

9. Recunoaşte-ţi partea de vină


Melody Brooke, terapeut în probleme de mariaj şi familie susţine că vei întoarce lucrurile în favoarea ta, dacă îţi recunoşti partea de vină şi încerci pe cât posibil să empatizezi cu iubitul tău.

10. Atinge-l


Brooke te mai sfătuieşte să-ţi atingi partenerul în timpul unei certe, pentru că un gest de tandreţe cântăreşte cât o mie de cuvinte.

11. Evită cuvântul "dar"


Degeaba încerci să-ţi asumi partea ta de vină sau îi arăţi că-i înţelegi punctul de vedere, dacă adaugi un "dar". Apropierea emoţională dintre voi se evaporă.

12. Adoptă o poziţie a corpului prietenoasă


Păstrează braţele pe lângă corp, nu le încrucişa, evită să stai faţă în faţă cu iubitul tău, aşează-te la un unghi de 90 de grade faţă de el şi încearcă să nu existe bariere între voi doi, cum ar fi un birou sau o masă. Nu în ultimul rând, ar fi indicat să purtaţi o discuţie în timp ce vă plimbaţi.

13. Dă-i dreptate doar în teorie


Dacă nu eşti deloc de acord cu ce-ţi spune, dă-i dreptate doar în teorie, ca idee, dar arată-i, în practică, faptul că nu se poate face cum zice el.

14. Taie din rădăcină generalizările


Oamenii sunt predispuşi la generalizări şi sunt în stare să facă cele mai exagerate afirmaţii la nervi, doar ca să-şi verse oful. N-are sens să intri în acest joc cu iubitul tău.
Atrage-i atenţia că face nişte remarci nedrepte la adresa ta şi pune-l să reformuleze, dacă îşi doreşte să primească un răspuns din partea ta.

15. Propune-i soluţii practice, nu ultimatumuri


Axează-te pe ce puteţi face mai departe, în mod concret, nu pe regretele din trecut. În loc să-l ameninţi, să-l pui în faţa unui ultimatum, oferă-i opţiuni şi pune-l să aleagă.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • TokkSo pe 19 Mai 2014, 13:49
  Vocea

  Hey..aici sunt niste lucruri de baza care ar trebui sa le foloseasca si femeia si barbatul cu vocea! Ca sa existe intelegere trebuie sa fie incredere,iubire reciproca si respect..! Asa ca parerea mea e sa lasa-ti unul de la altul..

  0
  0

 • xMarks pe 15 Ian 2014, 18:52
  Eva.ro = manipulare

  Tot ce invatati aici nu o sa va ajute niciodata in relatii.. Nu mai urmariti sfaturile unui idiot de psiholog! El saracu urmareste un anumit tipar iar oamenii nu sunt toti la fel..

  0
  0

 • xMarks pe 15 Ian 2014, 18:49
  Sfat prost

  Am ajuns aici accidental, initial voiam sa plec dar mi-a sarit titlul in ochi. Fetelor si fetitelor de 14 15 ani.. Nu incercati asta! -baiatul isi va da seama ca e manipulat si se vor intampla urmatoarele lucruri: 1) Va bate de va suna apa in cap! 2) Se simte frustrat si relatia incepe sa mearga din ce in ce mai prost 3) Va face si el acelasi lucru 4) Pleaca.. Baietii nu sunt asa tampiti cum credeti.. Asta e cauza principala a esecului! Psiholog de 2 bani

  0
  0

 • Madalina pe 13 Feb 2012, 20:05
  ups

  off dar n-ati spus ce urmeaza dupa cearta, sexul de impacare e cel mai tare.Degeaba te certi, important e sa te impaci :P

  9
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod