Obiceiuri ale călugărilor budiști care îți vor schimba viața

Care este secretul unei vieți liniștite? Nu este ușor să răspunzi la această întrebare. Cum reușesc călugării budiști să pară mereu împăcați și liniștiți?
Cum fac acest lucru? Știu vreun secret? Se pare că da. De mii de ani, filosofia budistă s-a concentrat pe cum poate fi redusă suferința umană și cum se poate concentra mintea pe momentul prezent. Iată câteva obiceiuri ale călugărilor budiști, care îți vor schimba viața!

Încearcă aceste obiceiuri ale călugărilor budiști, iar viața ta se va schimba!

1. Renunță la lucrurile de care nu ai nevoie

Știai că Buddha s-a născut prinț? Și-ar fi putut petrece întreaga viață într-un palat în care totul ar fi fost făcut pentru el.
Dar nu a făcut-o. A renunțat la tot atunci când și-a dat seama cât de frustrant e materialismul. 2300 de ani mai târziu, călugării budiști fac același lucru. Păstrează lucrurile materiale la un prag minim. De obicei, toate acestea le pot încăpea într-un ghiozdan mic.

2. Ai grijă de ceilalți

În multe cercuri budiste, călugării învață să ajute întreaga lume, nu doar pe ei. Atunci când meditează, o fac pentru toți. Încearcă să atragă luminarea pentru a-și atinge potențialul și pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.
Atunci când poți dezvolta acest fel de atitudine, te concentrezi mai puțin pe problemele tale personale. Nu te mai consumi emoțional pentru lucrurile mărunte, iar mintea ta devine mai calmă.

3. Meditează

Unul dintre motivele principale pentru care devii călugăr este pentru a avea mai mult timp să meditezi. Cei mai mulți călugări se trezesc dimineața și meditează pentru 1-3 ore și repetă această practică seara. În acest fel, își schimbă creierul. Probabil că ai citit articole care conțin beneficiile meditației.
Nu trebuie să adopți acest program riguros, dar ce ar fi dacă ai începe ziua cu 30 de minute de meditație?

4. Ascultă-i pe înțelepți

În zilele noastre, nu mai avem o relație atât de apropiată cu cei în vârstă. Însă călugării budiști consideră că persoanele în vârstă sunt înțelepte. Le urmează sfaturile spirituale, pentru a-i ajuta pe drumul pe care l-au ales. Dacă te uiți în jurul tău, vei vedea mereu oameni de la care să înveți. Oamenii în vârstă au mai multă experiență, ceea ce înseamnă că pot oferi lecții de viață nenumărate.

5.
Trăiește momentul


Poate fi foarte greu să trăiești în prezent. Avem tendința de a ne îngrijora cu privire la trecut sau viitor. Iar mintea noastră deraiază. Însă, de fiecare dată când se întâmplă acest lucru, direcționează-ți concentrarea pe clipa prezentă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod