Sarbatorile femeilor in lumea barbatilor - bucurie sau obligatie?

Daca am spune ca avem nevoie de barbati pentru a sarbatori femeile, probabil multe feministe vor protesta aratandu-ne multiple modalitati de a te sarbatori fara a fi nevoie de barbat in jur. Si nu le-am putea contrazice. Insa de cele mai multe ori, sarbatorile vin in sufletul nostru cu speranta confirmarii unor sentimente din partea celor la care tinem. Si pentru femeile care au un barbat in sufletul lor, asteptarea se indreapta asupra lor.
Cum percep insa barbatii aceste sarbatori? Intelegandu-i mai bine, putem sa ii predispunem la surprize placute, sau cel putin sa le evitam pe cele neplacute...

1. Datorie. Cele mai intalnite reactii sunt cele de "trebuie". Acesti barbati dau cadouri sotiilor, prietenelor sau femeilor din viata lor nu pentru a produce o surpriza placuta, ci pentru a evita o reactie neplacuta din partea lor. Acest tip de comportament apare la persoanele care psihologic nu asimileaza ideea de "sarbatoare", dar aceasta le este inoculata ulterior prin natura relatiilor pe care le au cu cei din jur.
Dezavantajul unei astfel de abordari pentru femeile din jurul lor este ca, odata ce se relaxeaza (in cuplu, de exemplu) acesti barbati vor avea tendinta sa uite, avand de fiecare data argumente serioase (am lucruri mai importante de facut si nu tin minte, pentru mine fiecare zi cu tine e o sarbatoare, iti dau bani si iti cumperi ce vrei). Daca o scapare este tolerata, ea predispune la alte uitari (nu e prima oara cand uit, de ce te superi tocmai acum?)

2. Pretext pentru rezolvarea conflictelor.
Aceasta varianta ne duce cu gandul ca in mod sigur barbatii au inventat zilele prin care se sarbatoresc femeile. Mai ales pentru cei evitanti, care prefera sa astepte ca lucrurile sa se linisteasca in loc sa confrunte situatia si sa comunice cu partenera lor, o sarbatoare este cel mai bun pretext pentru aplanarea conflictului. Pana sa discutam faptul ca exista o problema in cuplu, apare o astfel de sarbatoare, apare si un cadou minunat, dincolo de care conflictul se poate atenua, chiar daca nu dispare.
Ea "se lasa" pacalita, el are sentimentul ca lucrurile s-au rezolvat si cuplul merge mai departe. Pana la urmatoarea situatie in care conflictul este scos la iveala. Probabil de asta sunt atat de multe sarbatori pentru femei.

3. Bucurie. Este modul de a sarbatori la persoanele si cuplurile echilibrate, consistente, pentru care astfel de zile devin un prileg de manifestare a bucuriei si de confirmare a relatiei. Ele pot fi prilej de surprize, dar si planificate dinainte in termini de calatorii sau invitatii.


O zi de celebrare poate fi folosita in mod benefic pentru a restabili un echilibru, atat interior, cat si in cadrul unei relatii. Chiar daca nu sunt suficiente pentru a face acest lucru, e minunat sa le avem mereu in preajma.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Fiona pe 11 Mar 2008, 02:38
    O mica completare

    Buna din nou! M-am inscris acum ceva vreme la news Letter-ul acestui site si imi trimit tot felul de informatii. AS VREA SA FELICIT PE CEI IMPLICATI IN ACEST PROIET PENTRU EFORTUL DEPUS SI PENTRU INFORMATIILE UTILE DE CARE PUTEM BENEFICIA. NUMAI BINE, Fiona

    0
    0

  • Fiona pe 11 Mar 2008, 02:35
    Trebuie sau vrem?

    Buna! Chiar la inceputul articolului este scris ca avem nevoie de barbati ca sa sarbatorim femeile. Poate suna feminist ceea ce vreau sa spun, conform Doamnei Psihoterapeut Lena Rusti, insa consider ca Ziua Femeii este un motiv de apreciere a Femeii, mai ales a Mamelor pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru copii lor, pentru soti si pentru armonia din camin. Si cred ca femeile se pot sarbatorii si fara sa aibe nevoie de barbati, mai ales cand ai in jur o gasca nebuna de fete, cu care sa stai la o barfa, la o poveste mai ca intre femei, fete cu care sa iesi la un streaptease masculin :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod