8 martie - ziua mea

Emotiile, indiferent daca sunt pozitive sau nu, vin din interiorul nostru. Ele sunt rezultatul modului in care interpretam lumea si fiecare moment al prezentului. O zi de sarbatoare este o zi buna daca in primul rand iti dai tu voie sa te simti bine. Si pentru asta, poti incepe ziua pregatita sa fie o zi plina de bucurie.

Sfaturi pentru a avea un 8 martie pe care sa il simti ca o sarbatoare a ta


1. Fa un lucru pe care il doresti de mult si nu ai gasit niciodata timp pentru asta. Probabil si de aceasta data vei avea o gramada de scuze pentru a te eschiva, dar nu uita ca facand asta te autosabotezi si te predispui la dezamagire. Daca iti doresti ceva cu adevarat, asuma-ti asta si priveste acest obiectiv ca pe o dorinta, nu ca pe o frustrare (adica, in loc sa iti spui: "Imi pare rau ca niciodata nu am avut curajul sa merg intr-un bar singura", sa iti spui "Imi doresc sa merg intr-un bar singura".
Odata identificata dorinta, fa lucrul pe care ti-l doresti. Poate sa iti placa sau nu, insa in tine ramane implinirea unui lucru pe care l-ai facut pentru ca ti l-ai dorit, si asta e mai important decat impactul experientei asupra ta.

2. Arata-ti respect pentru o zi. Sunt multe moduri de a face asta. Gaseste-le singura pe cele care iti spun ceva. Gandeste-te la corpul tau si la sufletul tau si identifica moduri de imbunatatire a "relatiei" dintre ele. Poate meriti un masaj, sau o sedinta de meditatie, poate o simpla plimbare in parc te va face sa te simti rasfatata, sau poate compania unei persoane dragi.
Tu alegi de data asta. Si tot tu ai dreptul sa te bucuri de alegerea ta.

3. Fa o bucurie cuiva drag. Generozitatea si altruismul sunt surse de fericire. Contrar directiilor individualiste, care cultiva persoana care se vede doar pe ea insasi, noi suntem finite sociale si avem o nevoie permanenta de confirmare din exterior. Un gest de deschidere, prin oferirea unui dar, unui ajutor sau pur si simplu a unei clipe de atentie nu fac bine doar celui caruia ii sunt adresate, ci si persoanei care daruieste.
Foloseste asadar ziua ta pentru a face o bucurie cuiva din jurul tau, cunoscut sau nu.

4. Socializeaza. E un prilej sa te intalnesti cu prieteni si prietene, sa cunosti oameni noi chiar. Sa mergi la un concert sau la un spectacol.

Fiecare zi e buna in unele din aspectele sale. Daca reusesti sa iti canalizezi o parte din energie in a observa partile sale bune, iar cealalta in a-ti crea momente si mai bune, poate vei reusi sa castigi din aceasta zi ceva extrem de important: increderea in tine si in faptul ca de tine depinde cum iti traiesti fiecare zi in parte si, pana la urma, viata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod