Sarbatori in familie fara stres!

Sarbatorile de iarna ar trebui sa reprezinte un moment magic - zapada proaspat cazuta, luminite sclipitoare si mese in sanul familiei, cu conversatie spumoasa si calda... Dar nu neaparat.
Sarbatorile de iarna ar trebui sa reprezinte un moment magic - zapada proaspat cazuta, luminite sclipitoare si mese in sanul familiei, cu conversatie spumoasa si calda... Dar nu neaparat. Oricat de mult ti-ar placea sa pretinzi si sa crezi ca familia ta este perfecta, exista mai mult ca sigur cel putin o persoana care te bate la cap sau care te calca pe nervi (sau pe nervii tuturor...).

Fie ca este vorba despre matusa care iti spune ca te-ai mai ingrasat si ca ar fi cazul sa mai renunti, macar acum, la dulciuri, fie ca este vorba de sora ta care are mereu ceva de impartit cu tatal tau, in gura mare, pentru fiecare dintre noi exista momente stresante la reuniunile de familie, in special daca este vorba de sezonul in care se presupune ca ar trebui sa fim mai darnici si mai buni...
Gandeste-te la aceste momente si contracareaza-le!

Ia in considerare si celalalt punct de vedere


In loc sa te enervezi ca unchiul tau iti insulta in permanenta talentele culinare, gandeste-te de ce ar putea sa iti adreseze aceste comentarii urate. Poate ca trece printr-o situatie tensionata cu sotia sa sau poate ii este rusine ca in apartamentul sau foarte mic nu ar putea niciodata invita toata familia.

Nu vei sti niciodata ce se intampla in mintea celuilalt si tocmai de aceea este important sa nu tragi concluzii pripite si sa incerci sa intelegi de ce o persoana se poate purta in felul in care o face.
Daca situatia este insa una repetitiva, deja putem discuta despre tensiuni si frustrari acumulate in timp sau, pur si simplu, despre un comportament neadecvat si usor antisocial.

Poarta-te ca si cum nu ti-ai cunoaste familia


Adesea presupunem ca nu mai avem nimic nou de aflat despre membrii familiei noastre si nu ne mai obosim sa ii intrebam despre parerile lor in ceea ce priveste stirile sau situatiile recent difuzate in presa, despre viziunile lor in legatura cu arta si nici nu ne mai intereseaza sa aflam lucruri noi despre hobby-urile lor.

Secretul pentru a trece cu bine de o astfel de adunare de familie este ca intrebarile pe care le adresezi celorlalti sa fie in raport de cel putin doi la unu cu afirmatiile pe care le faci tu.
Imagineaza-ti ca te intalnesti pentru prima data cu rudele tale si incearca sa te preocupe cu adevarat lucrurile care par sa le pasioneze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod