Sarbatori in familie fara stres!


Fii intotdeauna responsabila pentru felul in care te comporti


Tine minte mereu ca nu poti controla ce vor face altii, dar te poti asigura ca tu, cel putin, esti cea mai buna mama, sora, fiica poti fi in circumstantele cu care ai de-a face, in special in perioada sarbatorilor. Invata-i si pe copiii tai aceasta lectie - acest lucru ii va putea ajuta pe toti sa se inteleaga ceva mai bine.

Cauta sprijin in alta parte


Te-ai saturat sa fii intotdeauna persoana care pare interesata de ceea ce se intampla si se discuta in jurul sau si cea care se straduieste sa mentina pacea si echilibrul? Nu te omori incercand a afli de ce nimeni altcineva nu este interesat de tine, de ce spui si gandesti. In schimb, intelege o data pentru totdeauna ca familia ta este ceea ce este.


Doar pentru ca tu ai evoluat, nu inseamna ca toti cei alaturi de care ai crescut au facut acest pas si au trecut peste conflictele sau atitudinile din trecut. Este minunat daca membrii familiei tale sunt alaturi de tine, te sprijina si te iubesc, dar realitatea este ca nu intotdeauna lucrurile stau asa.

Ca atare, ai nevoie sa gasesti alti piloni de sustinere - prieteni, partenerul de viata, oricine te poate vedea pe tine asa cum esti si care iti poate oferi cu adevarat dragostea si sprijinul de care ai atata nevoie.
Daca ai pe altcineva alaturi, iti va fi mai usor sa ii accepti pe cei care nu iti ofera sprijinul lor neconditionat.

Daca orice altceva nu a dat rezultate, pleaca


Daca situatia este atat de ingrozitoare si iti face rau, te simti oribil, poate ca este momentul sa renunti. Uneori, nu este nimic de facut pentru ca o situatie inconfortabila sa devina suportabila, mai ales daca esti insultata si calcata in picioare.

Nu exista nici o lege care sa te oblige sa stai intr-o situatie abuziva, chiar daca acest lucru inseamna timpul petrecut cu familia.

In fapt, adesea, familia reprezinta unul dintre mediile cele mai abuzive in care traim, vorbind aici despre abuzul emotional si psihic la care suntem supusi in diferite momente.

In aceste conditii, ti-ai facut "datoria" de a petrece timpul impreuna cu membrii familiei. Mai mult decat suficient, chiar... Retrage-te politicos de la reuniunile de familie, ia-ti ramas-bun de la toti pana la anul si pleaca. Este momentul sa intemeiezi propriile traditii lipsite de stres si nefericire.

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod