Control stres

Controlul stresului: 9 opțiuni creative pentru relaxare și optimism

Te simți copleșit și nu știi ce să faci pentru a reveni la rezultate pozitive și a reuși să rezolvi tot ce ți-ai propus? Indiferent dacă ai o stare emoțională negativă din cauza examenelor, a jobului sau a responsabilităților familiale nu trebuie să renunți. Controlul stresului nu este deloc complicat dacă iei măsurile corecte.
Felul în care reacționezi în momentele dificile poate determina succesul pe care-l vei avea, precum și modul în care te percep cei din jur. Este foarte important să adopți o strategie eficientă pentru controlul stresului, iar soluțiile creative propuse de www.theodysseyonline.com îți vor demonstra că poți reveni la calm și multe zâmbete în mod simplu sau chiar ... delicios.
Nu trebuie să-ți impui să gândești în altă direcție, ci poți adopta măsuri subtile care încurajează optimismul și buna dispoziție în orice context, fără să fie un lucru forțat.

 
Iată cum poți realiza controlul stresului pentru a te simți mereu bine:

 
1. Dansează

Probabil ai auzit deja că exercițiile fizice stimulează producția de endorfine care diminuează stresul, însă atunci când ești agitat sau ai emoții precis nu ai chef să mergi la sală ori să faci flotări.
Mai bine ascultă melodia ta preferată și dansează. Vei obține beneficii similare, dar te vei simți mult mai relaxat.

 
2. Mănâncă 3-4 pătrățele de ciocolată neagră

Ciocolata neagră este o sursă excelentă de antioxidanți și are un gust delicios, așa că ar putea deveni o strategie la care apelezi tot mai des. Reduce tensiunea arterială și te ajută să gândești în perspectivă, fără să te agiți din cauza fiecărui aspect minor. Iată gustarea ideală pentru luarea deciziilor corecte!

 
3. Răsfață-te cu terci de ovăz

Poate părea o soluție ciudată pentru a obține calmul, dar să știi că funcționează de fiecare dată. Ovăzul este o sursă excelentă de potasiu, care scade nivelul tensiunii arteriale și te ajută să fii mai relaxat.
Consumă o porție de terci de ovăz la micul dejun, dar și după-amiaza sau seara pentru a combate stresul. Poți adăuga și ciocolată neagră rasă pentru a intensifica efectul benefic.

 
4. Ieși afară 

Dacă vremea este frumoasă este ideal să faci plimbări în aer liber, bucurându-te de aer curat și de lumina soarelui. Fă o plimbare în ritm lejer, organizează un picnic în parc alături de prieteni, joacă-te cu animalele de companie, fă jogging sau descoperă florile și copacii.

 
5. Colorează

Nu, nu este un sfat pentru copii. Cărțile de colorat pentru adulți sunt o nouă versiune a celor care îți plăceau atât de mult când erai mic. Fă o pauză și colorează, alegând culori și modele interesante.
Te vei relaxa, vei reuși să te concentrezi pe obiective, nu pe obstacole și vei deveni mult mai creativ.

 
6. Bea un pahar de suc de portocale

Sucul de portocale conține multă vitamina C, care diminuează nivelul de cortizol din organism. Nu ezita să consumi sucul în orice moment al zilei când te simți suprasolicitat, descurajat, agitat sau anxios.

 
7. Fă curățenie

Activitatea de curățenie cuprinde mișcări repetitive pentru a da cu aspiratorul sau a călca hainele și este foarte ușor să te detașezi de lucrurile care îți ocupă mintea și nu te lasă să respiri liniștit. În plus, o casă foarte curată și bine organizată va contribui la eliminarea mai rapidă a stresului.

 
8.
Rezolvă un puzzle

Această activitate determină creierul să se focalizeze pe o sarcină simplă, care creează un sentiment pozitiv după soluționare.

 
9. Fă un compliment cuiva

Zâmbește, fii prietenos și fă un compliment sincer unei alte persoane. Zâmbetul pe care îl vei primi și conversația plăcută care va urma te vor ajuta să te simți liniștit, bucuros și optimist.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod