Viața depinde mai mult de întrebările pe care ți le adresezi și mai puțin de răspunsurile pe care le găsești



1. De ce nu faci lucrurile pe care ai vrea să le faci? 

Această întrebare te ajută să conștientizezi ceea ce te ține pe loc. Dacă îți răspunzi cu sinceritate, s-ar putea ca răspunsul să fie dureros. Însă așa cum spuneam mai sus, devii propriul tău creator când ești cu adevărat liber. Dacă nu-ți place răspunsul tău, oferă-ți iertare și treci la următoarea întrebare. 

2. Cum aș putea face ceea ce îmi doresc?

Pune totul pe hârtie, acordă-ți un deadline și apucă-te de treabă. Vei vedea cât de minunat este sentimentul de a duce la bun sfârșit ceea ce ți-ai propus să faci. 

3. Care sunt principiile mele de viață de la care nu-mi doresc să mă abat? 

Suferi când nu ești respectat? Sau când alții nu au încredere în tine? Pune totul pe hârtie și citește din nou și din nou până vei ști cum să obții valorile de care ai atâta nevoie. Astfel nu vei mai intra în relații de iubire sau de prietenie cu oameni care încă nu sunt capabili să te respecte.
Asta nu înseamnă că trebuie să judeci, căci judecând nu ești cu nimic mai presus decât alții, ci poți alege ce și cât să oferi omului de lângă tine. 

4. Care sunt lucrurile din viața mea pentru care sunt recunoscător?

Nu uita să mulțumești pentru ceea ce ai. E ca atunci când îi oferi un cadou mamei tale și poți să-i citești bucuria pe chip. E plăcută senzația aceea, nu? Și atunci, de ce să nu o ai în fiecare zi față de propria persoană? 

5. Ce am făcut greșit până acum și cum aș putea să nu repet aceleași greșeli?

Știi vorba aia "Omul cât trăiește învață?". Ai dreptul să greșești și în aceeași măsură ai dreptul să te ierți.
Și până la urmă... ca să evoluezi, nu poți face aceeași greșeală la infinit. 

6. Pe cine admir, de ce și cum pot obține aceleași lucruri? 

Nu pentru invidie, da pentru admirație! Ce îți place la altul? Cum ai putea face și tu ceea ce face celălalt? Pune pe hârtie și treci la acțiune! Nu merge din prima? Încearcă și a doua și a treia oară. Și o să-ți iasă!

7. Ce mi-a adus bucurie azi?

Bucuria vine și din lucruri mici, conștientizează-le și vei avea energia necesară pentru a merge mai departe. 

8. Dacă aș muri mâine, ce aș face azi?

Îți place sau nu, aceea este destinația fiecăruia. N-avem timp să ne irosim energia și bucuria pe nimicuri, așa că fă în fiecare zi lucruri care îți aduc mulțumire sufletească.

9. Ce-mi doresc în următorii 5 ani?

Știi întrebarea aia stupidă de la interviuri "Unde te vezi peste 5 ani"? Nu e chiar atât de stupidă. Dacă nu știi încotro te îndrepți, nu vei ajunge niciodată acolo. 
 
Atât de simplu e! Și nu uita! Fii persoana pe care îți dorești să o întâlnești și să-ți petreci o viață întreagă lângă ea!
 
Cu drag,
Cosmina Tudosă (Follow)
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod