Stresată sau anxioasă? Cum faci diferența între cele două stări

Majoritatea oamenilor confundă stresul cu anxietatea și invers. În ciuda faptului că acestea par asemănătoare, cele două stări sunt diferite și trebuie tratate ca atare.
Stresul si anxietatea pot avea simptome similare, dar exista cateva diferente de care trebuie sa fii constient. Cresterea constientizarii de sine si intelegerea tiparelor tale de comportament pot ajuta la reducerea simptomelor de stres si anxietate. Intelegerea strategiilor pentru stres si anxietate ofera raspunsuri mai degraba proactive decat reactive.

Stresul este o experienta obisnuita, care apare atunci cand sarcinile de la locul de munca, plus cele de acasa, devin coplesitoare, mai mult decat putem duce.
Anxietatea este mult mai intensa si apare atunci cand stresul nu este recunoscut sau gestionat corespunzator.

Tulburarea de stres post-traumatic poate fi tratata prin tehnica P-DTR: sfaturi de la specialist

STRESUL

Stresul este declansat de stimuli externi ce pot fi cu usurinta identificati. Cum ar fi: ti se atribuie un proiect important care trebuie finalizat pana maine; ai ramas fara job si cu facturi restante de platit; sau poate dupa terminarea programului mai ai cateva lucruri de rezolvat in afara biroului.
Toate acestea provoaca stres.

Cand cerintele devin prea mari si prea multe, avem tendinta de a ne simti coplesiti si stresati. Cei mai multi dintre noi jonglam cu mai multe proiecte si nici nu ne dam seama cand programul devin aglomerat datorita activitatilor pe care le avem de facut. Avem tendinta de a face mai multe sarcini in aceeasi zi crezand ca astfel ne ajutam, cand, in realitate, cream doar mai mult stres. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod