De ce te simți atât de bine când ești pe o plajă?

Studiile recente arată că plaja este unul dintre cele mai bune locuri pentru a atenua stresul și pentru a-ți vindeca creierul.
Apa este considerată elixirul și sursa vieții. Aceasta acoperă mai mult de 70% din suprafața Pământului, reprezintă aproape 70% din corpul nostru și peste 70% din inima și creierul nostru. Această conexiune biologică profundă declanșează un răspuns imediat în creierul nostru atunci când suntem aproape de apă. Iată de ce te simți atât de bine când ești pe o plajă!

Care sunt motivele pentru care te simți atât de bine când ești pe o plajă?


Simpla vedere și sunetul apei pot induce un flux de neurochimicale care stimulează sănătatea, cresc fluxul de sânge către creier și inimă și induc relaxarea. Datorită științei, putem conecta punctele la întreaga gamă de beneficii emoționale care se află în apropierea apelor.
Se pare că o viață trăită lângă o coastă poate veni cu o sănătate fizică îmbunătățită și cu bunăstare. Iar contactul cu apa induce o stare meditativă care ne face mai fericiți, mai sănătoși, mai calmi, mai creativi și mai capabili de uimire. 

În același mod în care lucrurile materiale trebuie curățate din când în când, după ce au fost folosite frecvent sau expuse la influențe nedorite din mediu care ar putea să le dăuneze, și corpul uman și sufletul trebuie să fie curățate. Acest lucru trebuie făcut pentru a se asigura că funcționalitatea minții, a corpului și a sufletului nu este afectată pe termen lung.
Vindecarea mulțumită oceanului reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a restabili echilibrul nostru energetic, fizic și spiritual. Este o modalitate foarte eficientă de a curăța corpul, de a reîncărca mintea și de a revitaliza sufletul.

Puterea vindecătoare a oceanului a fost cunoscută de la începutul timpului. Conexiunea cu oceanul mărește gradul de conștientizare spirituală și inspiră o schimbare pozitivă în viața noastră, frecvențele vibraționale ale corpului, minții și sufletului atingând un nou nivel atunci când suntem aproape de apă. Curenții din ocean acționează ca o energie regenerabilă, relaxantă și liniștitoare.

Există multe moduri creative în care te poți alinia la energia oceanului.
Pentru a beneficia de această putere de vindecare, este mai bine să petreci cât mai mult timp pe plajă sau în apropierea oceanului. Mergi la plajă, la pescuit sau înoată în mare. Toate aceste activități te aduc mai aproape de capacitatea de vindecare a oceanului. Poți merge cu cineva sau poți merge singur, fără ca mintea ta conștientă să își dea seama că trupul, mintea și sufletul tău își vor găsi vindecare.

Conform psihologilor, albastrul are un efect profund calmant asupra oamenilor. Atunci când privim oceanul, schimbăm de fapt frecvența undelor cerebrale și ajungem într-o stare meditativă ușoară.
Toate acestea sunt beneficii cognitive și emoționale de care avem parte de fiecare dată când ne petrecem timpul în preajma apei. Odată ce intri în apă, îți dai seama că este vorba de chimie, biologie și fiziologie. Este o experiență profund profesională, dar este și știință.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod