De ce este bine să fii singură uneori? 6 motive

La fel cum simți nevoia de relații romantice și de prietenie, și timpul pe care îl petreci singură este la fel de important. Timpul pe care-l rezervi pentru tine nu trebuie asociat cu starea de singurătate, cu efecte negative asupra sănătății.
În 1950 22% dintre adulți nu erau implicați într-o relație, dar în prezent procentul a depășit 50% și peste 27 de milioane de persoane locuiesc singure. Statisticile ne dovedesc că petrecem mai mult timp pe cont propriu decât oricând. Nu trebuie să confunzi acest lucru cu singurătatea, care este asociată cu un risc crescut de depresie și afecțiuni cardiovasculare. Uneori timpul rezervat exclusiv pentru tine are efecte excelente.

 
Iată de ce nu-ți face rău să fii singură din când în când:

 
1. Îți poți reîncărca bateriile 

A fi mereu în compania celorlalți poate deveni epuizant. Trebuie să fii mereu pe fază și să știi exact ce se întâmplă în jurul tău, să participi la conversații și să dai replica potrivită.
Socializarea este utilă, dar dacă o practici în fiecare moment liber te-ai putea simți obosită. Când ești singură poți folosi acest interval liniștit pentru a-ți reface rezervele de energie, astfel încât data viitoare când ieși cu prietenii să fii din nou spontană și plină de voie bună.

 
2. Îți va plăcea să fii doar compania ta

Când ești mereu alături de ceilalți există și riscuri, mai ales dacă au o stare de spirit negativă. Poate nu vei realiza ce efect au asupra ta, dar în ansamblu ai putea deveni pesimistă sau ți-ai putea pierde cheful de viață. Încearcă să-ți găsești un hobby care te motivează, de exemplu grădinăritul, plimbările lungi, învățatul unei noi limbi, gătitul, lectura sau cusutul.
Vei avea ocazia să te concentrezi exclusiv asupra acelei activități și vei deveni mai conectată cu propriile emoții și sentimente, fără să simți lipsa conversației constante.

 
3. Te vei implica și mai mult în relații

Când petreci timp singură și înveți să te bucuri de diferite momente și pe cont propriu, îți vei da seama că apreciezi și mai mult relațiile cu cei din jurul tău. Datorită timpului dedicat propriei persoane vei învăța să te apreciezi și vei observa câte lucruri frumoase îți aduc relațiile în care te implici și pe care poate nici nu aveai timp să le remarci până acum.

 
4. Auzi și vezi lucruri care treceau pe lângă tine înainte

Când vei începe să te bucuri de intervalele în care ești singură vei realiza că nu ai de ce să-ți ceri mereu scuze pentru preferințele sau felul tău de a fi. Ești la fel de valoroasă ca și celelalte persoane care interacționează cu tine.
Presiunea și stresul constant vor dispărea și nu va trebui să fii atentă la fiecare mișcare pentru a nu deranja pe cineva. Te vei putea bucura de fiecare detaliu pe care nu aveai timp să-l observi și vei fi recunoscătoare pentru lucrurile bune din viața ta.

 
5. Vei gândi și analiza toate aspectele pe cont propriu

De multe ori îți trăiești viața gândindu-te ce impresie au alții despre tine și te preocupă părerea lor. Dacă vei avea timp cu tine însăți vei putea să-ți reordonezi prioritățile și te vei concentra pe ceea ce contează cu adevărat. Nu te vei uita mereu în jur pentru a vedea cum reacționează celelalte persoane la acțiunile tale, ci îți vei asculta inima și vei prelua controlul asupra vieții tale.

 
6. Vei deveni mai independentă

Odată ce vezi că nu se întâmplă nimic rău dacă ești singură din când în când vei avea mai multă încredere în forțele tale. Nu vei mai simți îngrijorare sau anxietate, plus nevoia constantă de validare manifestată prin compania celorlalți.
Nu te vei mai teme atunci când te uiți în jur și vezi că nu ești decât tu în locul ales. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod