Dacă faci aceste lucruri în fiecare zi, vei avea un psihic mai puternic

Mulți oameni își stabilesc obiective de-a lungul vieții lor și își dedică viața îndeplinirii acestora. Iar această atitudine ne dă motivația de a merge mai departe.
Cu toate acestea, pot exista consecințe asupra sănătății noastre psihice. Iată ce poți să faci pentru a avea un psihic mai puternic!

Ce să faci în fiecare zi pentru un psihic mai puternic

1. Începe ușor


Mai întâi, trebuie să îți scrii scopul final pe ceva și să uiți de el. Poate că sună prostește, dar acest lucru te va ajuta să te concentrezi asupra lucrurilor din fața ta, aceasta fiind singura modalitate de a duce lucrurile la bun sfârșit. În loc de a-ți pierde energia cu planuri făcute pentru viitor, concentrează-te doar pe provocările zilei următoare.
Stai în prezent și gândește-te cu un pas înainte pentru a avansa. Acest lucru îți va oferi un simț constant al realizării, care te va motiva să mergi mai departe și să-ți stimulezi stima de sine.

2. Reflectă adesea


Din când în când, trebuie să te gândești la progresul tău. De multe ori, ne concentrăm asupra obiectivelor care urmează să fie realizate și uităm de progresul înregistrat deja. Acest lucru înseamnă să te compari cu tine însuți. De exemplu, dacă obiectivul tău este să pierzi un anumit număr de kilograme, în loc să te superi pentru că nu ai reușit încă să scapi de toate kilogramele, ar trebui să compari câteva fotografii vechi de-ale tale cu cele noi.
Procedând astfel, vei obține dovada vizuală a progresului tău, care servește drept sursă de inspirație pentru progresele viitoare și inspiră emoții pozitive.

3. Răsplătește-te


De la începutul copilăriei, ne familiarizăm cu succesul și cu formula recompensei care ne face să considerăm că este o normă în fiecare situație. Prin urmare, dacă obții un anumit succes, indiferent cât de mic sau mare e, mintea se așteaptă să îi oferi un premiu adecvat. Dacă recompensa nu vine, combustibilul tău emoțional dispare, făcându-ți eforturile inutile.
Așa că, data viitoare când te blochezi pe un singur scop, fără a aprecia micile câștiguri, fă o pauză și bucură-te de un film, un desert sau o întâlnire cu prietenii.

4. Bucură-te de proces


Poate cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte pentru a avea un psihic mai puternic într-o lume competitivă și orientată către obiective este să-ți reamintești că ești mulțumit de tine și de obiectivele obținute. Amintește-ți să te simți bine. Bucură-te de diferite experiențe și de procesul de creștere! Prin aprecierea procesului și lecțiilor învățate, vei putea evita stresul și emoțiile negative, chiar dacă nu îți atingi scopul final.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod