Orez brun sau alb? Iată care e mai bun pentru sănătate

Autenticitatea și proprietățile nutritive ale orezului alb sunt puse la îndoială pe scară largă. Însă vrei să știi care este adevărul? Dacă te întrebi ce să alegi dintre orez brun sau alb, află diferențele dintre aceste variații mai jos!

Ce să alegi dintre orez brun și orez alb?


Diferența dintre orezul brun și orezul alb nu este una prea mare. Consumul de orez este bun, indiferent de varietatea acestuia. Este important doar să menții cantitatea pe care o consumi sub control. Substanțele nutritive și efectele celor două tipuri de orez sunt aproape la fel. Cu alte cuvinte, poți să-ți lași papilele gustative să decidă pentru tine.

În ceea ce le privește pe persoanele care sunt atente la greutatea lor, ar trebui să țină cont de faptul că alegerea varietății de orez nu reprezintă un factor decisiv când vine vorba de slăbit sau îngrășat.
Mărimea porției este cea care contează.

Natura ne oferă opțiuni abundente, deci poți foarte bine să alternezi orezul alb cu cel brun. Mănâncă orez basmati într-o zi, iar în ziua următoare fă-ți un preparat cu orez brun. Poți face același lucru și cu orezul cu bob lung, respectiv orezul cu bob scurt.

De asemenea, amintește-ți întotdeauna că toate diferențele de calorii și substanțe nutritive nu contează, pentru că nicio persoană nu va mânca doar o cană cu orez, fără un alt preparat pe lângă.
Masa per total este cea care contează, orezul singur nu te va face să te îngrași sau să slăbești.

În ceea ce le privește pe persoanele care suferă de diabet zaharat, acestea nu pot mânca orez pe stomacul gol, ceea ce înseamnă că pot consuma orez după ce în sistem au fost adăugate alte alimente. În acest fel, efectul orezului asupra glucozei din sânge nu va fi unul de impact. 

După analizarea atentă a argumentelor pro și contra ale ambelor soiuri de orez, putem concluziona că atât orezul alb, cât și cel brun au avantajele lor și că nu contează pe care îl alegi, dacă dimensiunea porției este una adecvată.
Orezul alb nu merită toată discreditarea pe care o primește. De fapt, mai mulți specialiști îl preferă pe cel alb, datorită unor puncte cum ar fi conținutul de acid fitic, digestibilitatea și conținutul de arsenic. Dar per total, este egalitate în această competiție dintre orezul alb și cel brun. Alege-l pe cel care îți place și bucură-te de nenumăratele preparate în care îl poți introduce!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod