Cum să nu te mai lași folosită de nimeni, niciodată

“Da”-ul răspicat este pentru unii dintre noi un obicei, însă pentru mulți alții reprezintă o dependență. Aceea de a face pe plac tuturor, de a se lăsa pe ultimul loc, de a renunța la sine.
Cu totii am avut cel putin o relatie de care nu suntem mandri, in care am invatat mai mult decat am reusit si in urma careia am ramas cu gustul amar si concluzia de care nu mai vrem sa ne dezlipim: nu ma mai las folosit/prostit vreodata!

Gandul e mai usor decat fapta, dar daca esti serios in privinta lui, o sa atraga situatii in care ai sansa sa-ti exersezi aceasta hotarare. Daca nu stii cum sa incepi, iata ce poti avea in vedere:

Increde-te in fapte, si nu cuvinte

Daca esti obisnuit sa faci pe plac tuturor si sa lasi de la tine, nici nu o sa-ti dai seama daca cineva te manipuleaza sau te foloseste.
Pentru tine, asa functioneaza relatiile si asta e modul tau de a fi implicat. Cum altfel sa-si dea seama omul ca-l iubesti, daca nu faci o oferta mica de 2+1 gratis la sacrificii?

In cazul asta, pune-ti increderea in fapte concrete.


Nu romanta relatia si nici suferinta ta, ca si cum sacrificul de sine te face un om mai bun si de asta ar trebui sa fie reciproc. Nu. Lasa declaratiile de dragoste pe seama romanelor sau comediilor romantice, si cand vine vorba de viata ta, concentreaza-te pe actiune.

Scuzele nu sunt mai puternice ca tiparele


Daca te gasesti mereu in aceeasi situatie nefericita, de care te-ai si saturat sa mai vorbesti, daramite sa o mai infrunti, de ce alegi sa pui mai mult pret pe scuzele care vin cu ea decat pe succesiunea sau exactitatea cu care se repeta? 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod