Cum îți afectează limbajul corpului fiecare aspect al vieții?


Când ne gândim la toate lucrurile care ne afectează viața, ne gândim la cele concrete de obicei. Locul în care ne-am născut, cine sunt prietenii noștri, ce meserie avem și chiar unde locuim.
Ceea ce nu își dau seama cei mai mulți oameni este că tot ceea ce facem, inclusiv limbajul corpului, poate influența foarte mult lumea din jurul nostru. Iată cum spun experții că influențează limbajul corpului fiecare aspect al vieții tale!

Modurile în care limbajul corpului afectează fiecare aspect al vieții tale


Cercetătorii sociale au petrecut decenii analizând limbajul corpului. Și ceea ce au descoperit este că limbajul corpului nostru modifică modul în care ne percep oamenii, modul în care ne percepem noi și cât de departe putem ajunge în carierele noastre. Chiar și emoji-urile utilizate în negocierile online se pare că ne influențează gândurile.

Acest lucru este datorat parțial modului în care suntem conectați în mod natural.
Oamenii sunt conectați pentru a remarca ciudățenii subtile. Pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor, oamenii analizează modul în care stau ceilalți. Caută limbajul corpului pentru a încerca să evalueze cine este puternic. Caută oameni care par vulnerabili prin limbajul corpului pentru a profia de ei. Iar limbajul corpului formează personalitatea ta la un nivel subconștient. Suntem strâns legați de limbajul corpului, încât simțim că lucrurile pot merge în ambele sensuri. Atunci când facem anumite acțiuni, creierul nostru ne crede mai puternici, mai vulnerabili sau mai atrăgători.

Hormonii de stres tind să intre în acțiune atunci când cineva are un limbaj al corpului stresat. Atunci când te închizi în tine, când ești acoperit de frici, este eliberat cortizol.
Acesta este hormonul care tinde să îi facă pe oameni din ce în ce mai stresați. Acesta este motivul pentru care liderii au adesea nivelul de testosteron ridicat și cel de cortizol scăzut. Având în vedere că ai nevoie de o minte inteligentă și de dominare pentru a conduce, nu este deloc surprinzător că nivelul ridicat de testosteron și nivelul scăzut de cortizol sunt întâlnite în cadrul persoanelor puternice. Nimeni nu vrea un lider care să reacționeze nepotrivit la stres, deci vine ca o alegere naturală. 

Pe urmă, există și modalitatea prin care zâmbetele și alte gesturi fericite ne fac să ne simțim. Acestea tind să stimuleze nivelul de testosteron și de endorfine. Acesta este motivul pentru care mulți oameni care tind să zâmbească tind să se simtă și fericiți.
Cu alte cuvinte, poți pur și simplu să zâmbești pentru a fi mai fericit.

Iar limbajul corpului care indică putere poate crea dependență. Testosteronul tinde să ne facă toleranți în fața riscului. Acesta este motivul pentru care persoanele care au poziții dominante tind să accepte riscuri mai mari și preferă jocurile de noroc în comparație cu persoanele care au un limbaj al corpului mai puțin puternic. 

Dar dacă nu ești sigur pe tine? Experții spun că ar trebui să te prefaci că ai încredere în tine până când obții acea încredere în cele din urmă. De fapt, îți poți îmbunătăți situația socială și poziția profesională cu ajutorul pozițiilor de putere și limbajului pozitiv al corpului. De fapt, multe cazuri în care oamenii s-au prefăcut până când au obținut rezultatul final dorit au avut loc atât de subtil, încât oamenii nu și-au dat seama că au falsificat limbajul corpului decât după ce au reușit.
Deci cum poți exprima putere prin limbajul corpului? Când stai, ține spatele drept. Zâmbește. Fă-te puțin confortabil. Sau pune un picior peste celălalt astfel încât să se formeze un "4" și ține-ți capul cu ajutorul mâinilor. Gândește-te cum ar sta un șef și stai la fel. Iar contactul vizual este esențial. Dacă simți că ești trist, zâmbește. Deschide-ți mai mult ochii dacă simți că trebuie să fii mai atent. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod