Cele mai atractive trăsături faciale, conform oamenilor de știință


Poate ți se zice des că ai o față frumoasă. Este un compliment pe care femeile îl primesc frecvent. Dar ce înseamnă să ai o față frumoasă? Oamenii de știință cred că au găsit răspunsul la această întrebare și și-au dat seama care sunt cele mai atractive trăsături faciale. Iată care sunt acestea!

Care sunt cele mai atractive trăsături faciale?


Se pare că atractivitatea facială este cuantificabilă. S-ar putea să te surprindă ce trăsături faciale sunt considerate atractive. Poate că te aștepți să fie vorba despre pomeți proeminenți sau dinți albi. După cum au dovedit oamenii de știință, nu este vorba doar despre asta, ci și despre unele lucruri surprinzătoare. Iată câteva dintre cele mai atractive trăsături faciale!

1. Familiaritatea


Ți s-a întâmplat să vină cineva la tine și să îți spună că te cunoaște de undeva? Este posibil să arăți familiar, iar acesta este motivul pentru care oamenii te abordează. Chipurile familiare sunt mai ușor de procesat și de clasificat. La începutul istoriei umane, se crede că oamenii corelau familiaritatea și ușurința procesării cu încrederea și sentimentele pozitive.
Cu toate acestea, percepția aceasta s-a schimbat de-a lungul timpului, iar atractivitatea a devenit echivalentul modern a ceea ce strămoșii percepeau ca fiind demn de încredere și sigur. Familiaritatea poate părea o trăsătură plictisitoare, dar creierul uman este convins că fețele familiare sunt mai atractive.

2. Pielea sănătoasă

Oamenii de știință au efectuat nenumărate studii folosind diferite imagini. Multe persoane folosesc diferite filtre în mediul online pentru a avea o piele mai netedă sau pentru a îndepărta imperfecțiunile pielii. Un studiu realizat de departamentul de psihologie din cadrul Universității din Stirling, Scoția, a arătat că sănătatea aparentă a pielii faciale este corelată cu atractivitatea masculină.
Un alt studiu a analizat bărbații caucazieni cu tonurile pielii modificate digital. S-a ajuns la concluzia că femeile preferă fețele cu o strălucire sănătoasă și o piele cu tonuri galbene și roșii. Motivul de la baza acestor descoperiri poate fi reprezentat de sănătate. Tonurile galbene pot indica prezența obiceiurilor alimentare sănătoase, în timp ce tonurile roșii pot indica o condiție fizică bună. Pielea sănătoasă a fost considerată mai importantă pentru femei decât trăsăturile masculine, care nu au jucat un rol semnificativ.

3. Zâmbetul


Zâmbetul este trucul perfect pe care îl poți folosi pentru a părea mai atractiv. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ai un zâmbet forțat. Bărbații le spun de obicei femeilor să zâmbească mai des, deoarece societatea a învățat bărbații că femeile ar trebui să fie mereu o plăcere pentru privirile masculine.
În esență, atunci când un bărbat îi spune unei femei să zâmbească, încearcă să o facă să fie mai atractivă din perspectiva sa. Însă fiecare persoană hotărăște când să-și arate zâmbetul. Nu e ca și cum ai merge pe stradă și ai asculta sfaturile străinilor care îți spun să zâmbești sau să faci altceva. Dacă vrei să zâmbești, ar trebui să știi că oamenii de știință au ajuns la concluzia că zâmbetul are într-adevăr o influență pozitivă asupra atractivității. Într-un studiu, s-a descoperit că persoanele care zâmbeau în fotografii au fost asociate ca fiind mai atractive și mai bune decât persoanele cu o expresie neutră.

4. Simetria facială


Oamenii de știință au descoperit acum mult timp că simetria joacă un rol important în ceea ce privește atractivitatea facială. Însă nu știau de ce.
În trecut, simetria părea un indicator al sănătății, în timp ce asimetria era considerată a fi o indicație a numeroase probleme de sănătate. O altă teorie sugerează că fețele simetrice sunt mai ușor de procesat. Potrivit unui studiu realizat în 2003, simetria este preferată chiar și în cazul chipurilor familiare. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod