16 trucuri de frumusețe care chiar funcționează. Îți vor schimba viața!

Sigur ai citit atât de multe trucuri și sfaturi de frumusețe încât nimic nu te mai poate impresiona. Unele dintre ele funcționează, altele sunt complet inutile
Dar ar trebui să știi că există trucuri extrem de utile și eficiente, pe care numai specialiștii le cunosc. Descoperă câteva dintre cele mai bune și impresionante trucuri de frumusețe, prezentate de specialiștii citați de glamour.com:

Cele mai bune trucuri pentru păr


Dă-ți părul după urechi cât timp se usucă
Pentru părul fin și drept, acest gest simplu este absolut genial. Părul se va usca treptat, în mod natural, și va forma două onduleuri de o parte și de alta a feței, care vor oferi un plus de fluiditate și volum. 

Înlocuiește prosopul cu un tricou
Înfășoară-ți părul cu un tricou din bumbac, în loc să îl înfășori cu prosopul. În acest fel reduci efectul de frecare și degradare a părului. Este un truc eficient în special dacă ai părul creț sau ondulat și vrei să-ți păstrezi buclele definite.

Pentru un efect de bucle "beach waves", folosește prosoape din hârtie
Onduleurile delicate în stil beach waves vor fi distruse instant de frecarea părului cu prosopul sau folosirea foehnului la capacitate maximă. În schimb, apelează la prosoape din hârtie pentru a-ți tampona cu grijă părul și a obsorbi excesul de apă. Părul tău se va usca mult mai repede, iar onduleurile lejere vor fi păstrate perfect.

Pentru bucle definite, aplică produsele de îngrijire pe părul ud
Dacă ai părul creț și îți este dificil să păstrezi buclele bine definite, atunci încearcă acest truc: ia cu tine în baie toate produsele de îngrijire a părului pe care le folosești și aplică-le imediat după ce te-ai spălat pe cap, cât timp părul tău este ud.
Vei observa că buclele tale vor fi mai definite și cu mai puține fire rebele.

Folosește o strecurătoare pentru uscarea părului
Un alt truc pentru bucle perfect definite este acela de a folosi o strecurătoare pentru a-ți usca părul. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași capul în jos, să-ți pui părul în strecurătoarea pentru paste și să usuci apoi cu foehnul prin strecurătoare, de jos în sus. Dacă ai părul des, usucă-l pe secțiuni.

Cele mai bune trucuri de machiaj


Pudrează-ți pleoapele pentru ca machiajul să reziste
De-a lungul zilei, pe suprafața pleoapelor se poate acumula sebum, o substanța uleioasă produsă de piele care face ca machiajul să se întindă și să se șteargă. Dar dacă aplici puțină pudră pe pleoape înainte și după ce te-ai machiat, aceasta va absorbi excesul de sebum și va ajuta machiajul să rămână fixat.

Pentru gene cu aspect natural, încearcă o pensulă mică de mascara
Pensulele groase de mascara îți pot lipi genele și le fac astfel să arate ciudat, deloc natural. Dar o pensulă foarte subțire îți va permite să îmbraci fiecare geană în parte cu produs, iar rezultatul va fi unul foarte natural. Poți folosi o periuță curată pentru sprâncene pe care să o înmoi în mascara și să o folosești pentru gene.

Balansează ușor pensula de mascara de la stânga la dreapta în timpul aplicării
În loc să piepteni genele de jos în sus cu pensula de mascara, folosește și o mișcare ușoară de balansare, de la stânga la dreapta.
Vei observa o diferență majoră, pentru genele vor fi mai bine definite și acoperite.

Folosește glossul de buze pe post de iluminator
Pentru a obține un efect de evidențiere a pomeților pentru un machiaj de zi, aplică puțin gloss de buze transparent pe cele mai înalte zone ale pomeților. Vei obține o strălucire discretă și naturală.

Prelungește liniile de tuș în sus, nu în lateral
Atunci când îți faci un machiaj de tipul cat eye, prelungește linia tușului către coada sprâncenelor, nu către urechi. Atunci când trasez o linie dreaptă în prelungirea pleoapei, ochii ar putea părea triști.  

Conturează-ți linia genelor cu creion maro
Înainte de a aplica creionul dermatograf negru sau tușul pe linia pleoapelor, folosește un creion dermatograf maro pentru a trasa o linie foarte apropiată de cea a genelor. Aplică creionul maro și sub gene, ridicând cu grija pleoapa. Abia apoi folosește creionul sau tușul negru pentru a contura pleoapele. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari și mai expresivi.

Nu uita să-ți pieptăni sprâncenele
Un gest atât de simplu poate avea un efect major asupra look-ului tău. Specialiștii recomandă pieptănarea sprâncenelor și aplicarea unui gel special sau a unui gloss de buze transparent, care să le mențină forma întreaga zi.
Acestea vor avea un aspect mult mai definit, ceea ce îți va avantaja chipul, chiar dacă nu te machiezi.

Cele mai bune trucuri pentru îngrijirea pielii


Aplică cremă de ochi în jurul buzelor
Crema pentru îngrijirea zonei sensibile a ochilor este potrivită și pentru pielea delicată din jurul buzelor. De obicei, o astfel de cremă ajută la prevenirea apariției premature a ridurilor și hidratează intens pielea delicată.

Adaugă ulei pentru ten în produsele de machiaj dacă ai pielea uscată
Tenul excesiv de uscat se deshidratează puternic de-a lungul zilei și apar acele zone uscate, cu bucățele de piele descuamată, accentuate de fond de ten. Pune o picătură de ulei pentru ten sau ulei de argan, măsline, avocado etc. în fond de ten, corector sau oricare alt produs de machiaj pe care îl adaugi pe ten. Realizează amestecul în palmă, nu direct în recipientul produsului cosmetic.

Amestecă vaselină cosmetică și zahăr pentru a trata buzele crăpate
În loc să cumperi un scrub scump pentru buze, amestecă vaselină cosmetică cu puțin zahăr și masează-ți buzele cu grijă. Șterge apoi cu un șervețel, iar buzele tale vor rămâne moi și catifelate.

Spală-te pe față înainte de a face exerciții
Dacă mergi des la sala de fitness, atunci trebuie să incluzi în rutina ta zilnică și un obicei pentru ten.
Spală-te pe față folosind o soluție antibacteriană pentru ten chiar îaninte de a face sport. În acest fel elimini bacteriile și excesul de sebum de pe ten, care în combinație cu transpirația și impuritățile din timpul antrenamentul pot duce la apariția coșurilor. De asemena, este la fel de important să te speli pe față și după antrenament.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod