Cum te ajută ouăle să previi căderea părului. 5 tratamente eficiente

Căderea părului este o problemă serioasă care îți afectează nu numai frumusețea, dar și starea de spirit, mai ales atunci când simți că nu poți face mare lucru pentru a o stopa.
Dar cu toate acestea, unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva căderii părului se află chiar în frigiderul tău. E timpul să citeşti despre tratamentul pentru căderea părului cu ou.

Cele mai multe persoane se confruntă cel puțin o dată de-a lungul vieții cu un episod de cădere semnificativă a părului. Cuazele sunt multiple și variază de la probleme de sănătate, stres, alimentație nesănătoasă, poluare etc. Căderea părului nu îți afectează doar aspectul fizic, ci și stima de sine. Această problemă are efecte negative asupra psihicului, de aceea nu trebuie să o neglijezi.
 
Produsele cosmetice din comerț pot fi periculoase pentru părul tău, din cauza conținutului de substanțe sintetice care afectează în timp foliculii de păr.
De aceea este indicat să reduci folosirea produselor pentru păr care se pot acumula la nivelul scalpului și care pot sufoca foliculii, ceea ce duce la căderea părului. Un ingredient natural foarte eficient în prevenirea și tratarea căderii părului este oul. Acest aliment pe care sigur îl ai în frigider conține numeroși nutrienți, vitamine, minerale și uleiuri hrănitoare, extrem de utile pentru menținerea sănătății părului. Iată cum să folosești oul pentru a preveni căderea părului:

Mască cu ou

Bate bine un ou sau două, în funcție de lungimea părului tău. Aplică oul bătut pe scalp și pe păr, de la rădăcini și până la vârfuri. Lasă oul să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap cu un șampon delicat, de preferat unul pentru copii.

Tratament cu ou și lămâie

Un alt tratament pentru căderea părului cu ou este şi cel asociat cu lămâia. Zeama de lămâie are un efect de purificare a scalpului, îndepărtând excesul de sebum și de celule moarte de piele care ar putea sufoca foliculii de păr.
Amestecă două linguri de zeamă de lămâie cu două ouă bătute bine. Masează masca obținută pe scalp și aplică pe întreaga lungime a părului. Lasă masca să acționeze timp de 45 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu iaurt și ou

Iaurtul conține acid lactic, substanță care exfoliază delicat pielea capului, eliberând de impurități rădăcinile firelor de păr. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine două linguri de iaurt cu un ou. După ce ai obținut un amestec omogen, aplică tratamentul pe scalp și păr, până la vârfuri. Acoperă-ți capul cu o cască pentru duș și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Spală-te apoi pe cap cu un șampon delicat, pentru copii.

Mască cu gălbenuș de ou și ulei de cocos

Uleiul de cocos este deosebit de benefic pentru scalp datorită proprietăților sale intens hidratante. Poate combate mătreața și îți face părul să arate mult mai sănătos și mai strălucitor.
Amestecă o lingură cu ulei de cocos cu un gălbenuș de ou. Poți dubla cantitățile dacă părul tău este lung. Aplică masca pe scalp și păr, apoi las-o să acționeze timp de 30 de minute. Este un alt tratament pentru căderea părului cu ou, fiind foarte eficient inclusiv pentru părul deteriorat, cu vârfuri degradate.

Mască cu ou și ulei de măsline

Uleiul de măsline conține vitamina E, esențială pentru o piele a capului sănătoasă și hidratată. Bate bine un ou și adaugă două linguri cu ulei de măsline. Aplică tratamentul pe scalp și pe lungimea părului. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te pe cap folosind șamponul tău obișnuit.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marcon pe 15 Nov 2018, 11:27
    Caderea parului

    Stoparea caderii parului se poate obtine si prin folosirea unor metode alternative care sa ajute la asa ceva. Folosirea unor metode alternative cu produse facute din extracte din plante.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod