Cea mai simplă tehnică de a face față emoțiilor

Încearcă să vezi întreaga lume ca pe niște bule în apă. Imaginează-ți oamenii ca pe niște bule la suprafața conștiinței infinite.
Știi cum urcă bulele din apă? La fel, oamenii se înalță, joacă propriile jocuri și se dizolvă. La fel este și viața ta. Mintea ta este o bulă la suprafața infinitului. Iată cum poți face față emoțiilor!

Cum poți să faci față emoțiilor și stărilor pe care le ai?


Observă câte schimbări au loc în mintea ta în timpul unei zile! Câte schimbări au loc în tine? Stai și gândește-te la o singură persoană pentru o zi întreagă. Vei vedea că apar toate tipurile de emoții și, în cele din urmă, acestea dispar.
Furie, frustrare, îndoială etc. Îți place acea persoană și nu îți place și simți că toate lucrurile sunt în van și ai vrea să fugi departe. Toate aceste bule se ridică și coboară în mintea ta. Mintea reprezintă un fel de val de bule ale sinelui.

Observă-ți starea de spirit! Există bule la suprafața minții tale. Nu este un secret faptul că starea de spirit nu este constantă pentru mai mult de o anumită perioadă, fie ea plăcută sau neplăcută. De multe ori, oameni își întâlnesc persoanele dragi și intră într-o stare de spirit plăcută.
Apoi observă că se schimbă. Mintea lor se schimbă și nu înțeleg de ce. Mintea este de așa natură încât să nu rămână fermă. Nu poți avea momente plăcute întotdeauna în viață, acestea vin și pleacă. Și lucrurile neplăcute vin, iar tu te agăți de ele. Acesta este un obicei vechi de a rămâne agățat mai mult timp de amintirile neplăcute decât de cele plăcute.

Cu îndemânare, vei vedea că totul este înconjurat de iubire. Atunci când vezi pe cineva care se enervează sau este frustrat, poți vedea dragostea din spatele mâniei și frustrării sau poți vedea doar proiecția sa exterioară.
De ce se enervează cineva? Pentru că a iubit ceva și nu a ajuns la un final fericit. De ce se frustrează cineva? Pentru că a iubit foarte mult și nu a primit nimic în schimb. Există iubire în spatele fiecărei acțiuni și a fiecărei emoții, indiferent dacă este pozitivă sau negativă. Dragostea nu este o emoție. Aceasta este prezentă în existența ta. Este ceva din care se compune viața însăși. Deci nu poți niciodată să o pierzi, dar ai nevoie de o anumită abilitate să o cunoști, experimentezi și să o faci să înflorească în viața ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod