Ce sunt visele recurente și care este semnificația lor, potrivit specialiștilor

De obicei, visele sunt unice, însă uneori se-ntâmplă ca ele să se repete. Află cum explică experții în vise această recurență și care e semnificația lor.
Asa cum ii spune si numele, un vis recurent este un vis care continua sa reapara intr-o anumita perioada de timp sau chiar de-a lungul intregii vieti. Terapeuta si experta in vise Leslie Ellis explica pentru mindbodygreen.com ca visele recurente sunt adesea, dar nu intotdeauna, cosmaruri sau vise urate. Acestea sunt in general un semn ca ceva important din viata reala necesita atentia celui care viseaza.

De asemenea, visele recurente nu sunt de obicei identice, dar au in ele elemente sau teme care se repeta.

„Daca este si cazul tau, este util sa fii atent la schimbarile subtile care apar si care sunt de obicei un semn bun”, spune specialista.
„De exemplu, daca un vis despre o experienta traumatizanta incepe sa se impleteasca cu locuri sau persoane actuale din viata ta, in loc sa repete exact trauma respectiva, este un semn ca integrarea experientei traumatice a inceput”, spune experta.

Care sunt cauzele viselor recurente?


Potrivit lui Ellis, aceasta este intrebarea de un milion de dolari. „Cred ca cele mai relevante teorii sugereaza ca visele ne ajuta sa procesam amintirile emotionale”, pune ea. Prin urmare, un vis recurent are legatura cu o problema emotionala care nu a fost rezolvata, este de parere specialista. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod