Ce înseamnă să devii cea mai bună variantă a ta?

Cea mai bună variantă a ta poate fi diferită în funcție de ce perspectivă iei în calcul. Cu toate acestea, te gândești adesea ce înseamnă să devii cea mai bună variantă a ta.

Vrei să devii cea mai bună variantă a ta? Ce presupune acest lucru?


Cea mai bună variantă a unei persoane poate presupune descoperirea modalităților dincolo de limitările impuse de acea persoană, de sistemele de credințe și suferințele sale, încercând în ultimă instanță să trăiască viața printr-un sine autentic. Într-o oarecare măsură, suntem o societate care nu caută adevăruri profunde, ci doar o înțelegere mai profundă. Alegerea drumul direct către miezul problemei este mult mai ușoară și mai puțin dureroasă decât petrecerea anilor sărind de la o tendință la alta, de la un sistem de credințe la altul. Deși călătoria ta prin viață are diferite faze, înțelegerea și metodele tale care te ajută să treci de provocări probabil că nu se schimbă. 

Ce înseamnă să trăiești viața printr-un sine autentic?


Înseamnă să fii conștient de modul în care reacționează mintea ta, orgoliul tău, sistemul tău de credințe, dar și ce modele te influențează. Înseamnă să trăiești o viață în care te cunoști mai bine.
Este vorba despre felul în care iei deciziile, despre felul în care reacționezi în diferite situații. Nu ar trebui să faci lucrurile doar pentru a impresiona pe cineva, pentru a menține un anumit statut sau pentru că ai auzit că așa ar trebui, ci pentru că așa simți.

Un exemplu ar putea fi reprezentat de faptul că alegi să ieși dintr-o relație în care nu ești fericit, chiar dacă acest lucru înseană că cealaltă persoană va trebui să treacă peste durerea inițială pe care o simte atunci când se termină relația. Vei simți o maturizare în interiorul tău, dar și cealaltă persoană se va regăsi în acest proces, atât timp cât nu se ferește de schimbare.

Un alt exemplu ar putea fi reprezentat de faptul că înveți să treci peste faptul că te plângi adesea despre locul de muncă, despre faptul că ți-ar plăcea să îți schimbi locul de muncă sau despre o experiență pe care ți-ai dorit întotdeauna să o ai.
În primul rând, poate că nu ai locul de muncă ideal, dar nu înseamnă că nu poți fi liniștit și sinele tău autentic la acea slujbă. Cât ești acolo, discută cu ceilalți pe baza autenticității tale, ia decizii și fă față provocările de la locul de muncă pe baza acelei autenticități. Acțiunile și metodele tale pot îmbunătăți locul de muncă. 

Poate că îți dorești să îți schimbi locul actual de muncă, ești gata să faci pasul următor, dar îți este teamă de ce vor spune ceilalți sau că nu vei face suficienți bani într-o altă companie. Dacă vrei să trăiești autentic, îți dai seama că această decizie guvernată de frică te poate ține pe loc de la ceea ce îți dorești cu adevărat.
În acest caz, poate că nu îți urăști actualul loc de muncă sau colegii, dar te temi de necunoscut. Iar acesta este un moment perfect pentru a explora și pentru a-ți exprima sinele autentic.

Exemplele de mai sus îți oferă o idee cu privire la modul în care îți poți analiza viața pentru a-ți da seama dacă o trăiești într-un mod autentic și cum te simți în interior. Analizează-ți cu grijă sistemul tău de credințe. Uneori, ai putea crede că sinele tău îți spune să faci ceva pe un sistem de credințe anterior, dar s-ar putea să nu fii în conexiune cu ceea ce vrei de fapt. Uneori, poate e nevoie de mai mult timp pentru a vedea acest lucru și pentru a deveni cea mai bună variantă a ta. Însă este perfect normal, vei vedea în fiecare moment ce ai nevoie, astfel încât să îți poți continua evoluția. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod