Care este legătura dintre personalitatea şi sănătatea ta?

 

Extroversiunea

Şi persoanele extrovertite, implicate în comunitatea din care fac parte şi cu un cerc social puternic, au de câştigat de pe urma calităţilor lor native. Studiile au demonstrat că persoanele care cultivă multiple prietenii strânse, autentice, îşi măresc considerabil speranţa de viaţă prin comparaţie cu acelea care au doar câţiva prieteni buni.

În plus, un studiu publicat în 2009 în revista Perspective in Psychological Science a arătat că sprijinul social de care se bucură o persoană determină îmbunătăţirea sănătăţii acesteia, printre altele prin adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos.

Dorinţa de a face pe plac tuturor

Această tendinţă, specifică personalităţilor de tip C, are şi părţi bune şi mai puţin bune.

Dorinţa de a fi pe placul tuturor, de a te conforma, cât şi o atitudine mai degrabă pasivă înseamnă, pe de-o parte, că ai toate şansele să urmezi tratamentul pe care ţi-l recomandă un medic - soluţie care îţi poate salva viaţa.

Pe de alta parte, însă, felul tău de a fi te poate determina să amâni la infinit o vizită la medic şi să accepţi un eventual diagnostic grav cu impasibilitate şi o atitudine de "ce-o fi, o fi" sau, mai rău, fatalistă, în loc să acţionezi concret pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod