Americanii au descoperit al șaselea simț

Văzul, auzul, mirosul, gustul și simțul tactil sunt simțurile pe care le cunoști deja. Însă mereu s-a încercat descoperirea celui de-al șaselea simț.
Multe persoane au conectat acest simț cu abilitatea de a vedea viitorul, obiectele distante sau cititul minților. Cu toate acestea, un om de știință american a descoperit altceva. Iată despre ce este vorba!

Care este al șaselea simț?


Magneto-recepția sau abilitatea de a simți și naviga prin câmpurile magnetice invizibile ale planetei este des întâlnită în rândul mai multor specii de animale. Păsările folosesc acest tip de abilitate pentru a călători la sud în timpul sezonului rece. Unele specii de șoareci își localizează culcușul cu ajutorul undelor câmpurilor magnetice, iar câinii se ghidează după axa nord-sud.

Până în prezent, nimeni nu a fost conștient de impactul pe care câmpurile magnetice ale Pământului le au asupra oamenilor.
Cu toate acestea, Joe Kirschvink de la Insistutul de Tehnologie din California pretinde că a descoperit aceeași abilitate și în cazul oamenilor.

Deși cercetarea lui Kirschvink se află abia la început, descoperirile sale sunt cu adevărat extraordinare. Această posibilă magneto-recepție în cadrul oamenilor ar putea să ne ajute să înțelegem mai bine evoluția umană și poate și să învățăm cum să folosim conștient această abilitate.

Cu ajutorul unei cuști Faraday, Kirschvink a reușit să izoleze participanții la studiu de interferențele magnetice produse de calculatoare, telefoane mobile, lifturi și alte obiecte folosite în fiecare zi.
Aceste interferențe s-ar putea să fie aceleași care au împiedicat studiile efectuate anterior să ajungă la niște concluzii relevante. În câmpul magnetic izolat, activitatea creierului participanților a fost monitorizată constant, iar Kirschvink a rotit câmpul magnetic pentru a observa dacă există schimbări la nivelul undelor cerebrale.

De fiecare dată când Kirschvink a rotit câmpul magnetic în sens opus acelor de ceasornic, a observat o scădere bruscă a undelor cerebrale ale participanților la studiu.
Această scădere sugerează prezența unui răspuns natural la schimbarea câmpului magnetic. Omul de știință a dezvăluit că scăderea undelor cerebrale a avut loc doar când câmpul magnetic a fost rotit contrar acelor de ceasornic, ceea ce înseamnă că, în mod subconștient, creierul uman este conectat la câmpul magnetic al Pământului.

Cu toate că acest al șaselea simț nu are implicații vitale în ceea ce privește supraviețuirea oamenilor, înțelegerea existenței și utilității sale ar putea duce la o înțelegere mai bună a oamenilor.
Magneto-recepția reprezintă o urmă a trecutului nostru evolutiv.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod