3 lucruri pentru care nu trebuie să te simți inferioară când te compari cu persoane de aceeași vârstă

Chiar dacă știm că nu este benefic să ne comparăm cu ceilalți, tot o facem din când în când.
Poate ca este lipsa de disciplina sau poate ca este, pur si simplu, natura umana. Fiecare dintre noi s-a surprins comparandu-se cu alte persoane din jur. Fie ca ti-ai comparat situatia financiara, viata sociala sau silueta, cu siguranta ai avut un sentiment de inferioritate extrem de neplacut.

Este foarte usor sa avem impresia ca iarba este mai verde in gradina altora. In realitate, chiar daca suna cliseic, iarba este cea mai verde si cea mai proaspata acolo unde o ingrijesti cel mai des.

Asadar, chiar daca esti tentata sa te compari, este important sa nu te simti inferioara pentru fiecare mic detaliu.
In schimb, incearca sa folosesti comparatia ca o unealta pentru a te dezvolta si tu. Astfel, poti evita emotiile neplacute.

3 lucruri care NU trebuie sa iti creeze un sentiment de inferioritate atunci cand te compari cu alte persoane de varsta ta

1. Faptul ca nu ti-ai gasit inca jobul potrivit


Unele persoane isi dau seama ce vor sa faca inca din scoala generala si urmeaza o traiectorie profesionala sigura si aparent perfecta. Termina liceul, termina facultatea, isi gasesc un job si avanseaza an de an, cu certitudinea ca fac exact ceea ce le place. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod