Un fiu şi-a părăsit mama! Este vinovat băiatul Zinei Dumitrescu?

În România, copiii sunt crescuţi în spiritul respectului faţă de bătrânii neajutoraţi. Sunt învăţaţi să-şi ajute părinţii când aceştia se îmbolnăvesc sau sunt prea în vârstă. Cât de vinovat e fiul Zinei Dumitrescu?

Zina Dumitrescu, 79 de ani, trece printr-o adevărată dramă. A fost părăsită într-un azil de bătrâni din Ghermăneşti.
Cătălin Negreanu, unicul ei fiu, nu a mai vizitat-o de luni bune. La azil s-au acumulat datorii de peste 300 de milioane de lei.
Zina Dumitrescu este fondatoarea şcolii de modelling de la noi ţară. A fost, multă vreme, singura creatoare de modă acceptată de regimul comunist. Acum, la bătrâneţe, toată gloria ei de altădată a apus. A rămas singură, vizitată din când în când de vechii ei prieteni care o ajută să-şi plătească şi datoriile.
E foarte greu ca după o viaţă de muncă să rămâi singur.

Dar cât de vinovat e fiul ei?
O tradiţie veche din România îi face responsabili pe copii de bătrâneţea părinţilor. E un schimb. Ultimii se ocupă să-i crească, să-i pornească în viaţă pentru ca, apoi, cei tineri să-i îngrijească pe bătrâni atunci când aceştia nu mai pot.
Băiatul Zinei Dumitrescu a fost un copil răsfăţat. Zina l-a ajutat, dar, probabil, nu i-a putut rezolva toate problemele. Fiul ei a decis să plece din ţară, să-şi facă un rost şi să-şi părăsească mama.
Mulţi români au probleme cu banii, iar viaţa în străinătate e grea.
Poate, dacă ar fi bogat, fiul s-ar îngriji de mama sa, dar cât de vinovat e în cazul în care şi el are probleme financiare?
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Bongioianu Genunea Alis pe 12 Oct 2016, 16:36
  Prejudecati

  Ne-am obijnuit sa fim poveri pentru cei din jurul nostru si de multe ori apelam la santajul sentimental, iar acest lucru nu stiu daca e reglementat prin lege si nu stiu daca poate sa fie dovedit. Eu am fost profesoara si mi-am santajat emotional elevii baieti tratandu-i sau incercand sa-i tratez ca pe barbati, deoarece mi se pare ca generatia viitoare nu e pregatita sa-si ia rolul de adult in serios.In opinia Danielei Devesel am abuzat sexual pe Iulius. Fuscus, ma infig in urechile tale si e pacat de aerul tau de Casanova.

  0
  0

 • mili pe 12 Iun 2016, 10:10
  Zina

  Zina ar trebui sa stea acolo unde poate plati din pensia ei,eu asa voi face.Batranetea este grea dar fiecare trece prin aceasta incercare si depinde foarte mult cum ne-am educat copilul.Imi iubesc baiatul foarte mult ,este plecat dar nu i-as face asa ceva, pentru nimic in lume,a trai simplu nu este o rusine.

  1
  0

 • Bongioianu Genunea Alis pe 14 Mai 2016, 20:11
  Zina e vinovata

  Zina este un creator de moda foarte buna care nu e senil si care poate sa faca bani si la ora asta. Poate sa scrie cursuri de design vestimentar. Mie nu mi s-a parut bolnava. E nevinovata doar in conditiile in care doctorul spune ca e bolnava si nu poate sa tina stiloul in mana sa scrie cursuri. Ea nu are studii. Nu exista doctorate in moda.Ei lucreaza cam dupa ureche si noi suntem prost imbracati si ne costa si mult sa ne imbracam. Ca la Oscaruri actritele mai imprumuta din rochii cand nu au bani sa le cumpere.

  0
  0

 • Bongioianu Genunea Alis pe 14 Mai 2016, 20:11
  Zina e vinovata

  Zina este un creator de moda foarte buna care nu e senil si care poate sa faca bani si la ora asta. Poate sa scrie cursuri de design vestimentar. Mie nu mi s-a parut bolnava. E nevinovata doar in conditiile in care doctorul spune ca e bolnava si nu poate sa tina stiloul in mana sa scrie cursuri. Ea nu are studii. Nu exista doctorate in moda.Ei lucreaza cam dupa ureche si noi suntem prost imbracati si ne costa si mult sa ne imbracam. Ca la Oscaruri actritele mai imprumuta din rochii cand nu au bani sa le cumpere.

  0
  0

 • ilona pe 10 Mai 2016, 22:15
  Pacat !...Mare pacat isi face!...

  Pe parinti, ii apara "Porunca a 5-a" din "DECALOG"! Ale lui Dumnezeu sunt 4, iar dupa ele, I _ME _DI _AT este porunca sa respectam batranii si - interesant - , este, si unica porunca, in care, in paranteza, ne da, si motivatia! Deci, daca suntem crestini adevarati si stim sa citim "in cheie biblica", intelegem ca peronajele celor "10 Porunci", in ordine, sunt: 1) Dumnezeu; 2) Parintii;3) Aproapele nostru. Indiferent cat ar fi de amarat acest fiu, se gasea o solutie. Fiul meu ma lua cu el, oriunde se ducea in lume si impartea bucatura cu mama lui ! Este incalificabil ce face! Dumnezeu sa-l ierte, oriunde s-ar afla! Iertati-l, Dna ZINA si rugati-va pentru sanatatea lui!( Ooooooof!)

  0
  0

 • xyz pe 10 Mai 2016, 14:01
  AOLEO

  "cel aflat în putere poartă responsabilitatea susţinerii celui slab, indiferent de păcatele ultimului." Sa va fie rusine, copilul nu are, nu ar trebui sa aiba o astfel de "responsabilitate" sub nici o forma.

  1
  2

 • xyz pe 10 Mai 2016, 13:57
  haide

  Copiii trebuie sa aiba grija de parintii batrani? Hai, ma, ca nici voi nu credeti ce spuneti, lasati propaganda si indoctrinarea cu mitul parintesc, majoritatea "parintilor" sunt niste lepre ordinare, iar copiii lor, din pacate, sufera de sindromul Stockholm.

  2
  2

 • xyz pe 10 Mai 2016, 11:21
  PE BUNE?

  Toata lumea stie sau ar trebui sa stie ce era, de fapt, casa de moda "Venus" pe vremea comunismului. Asa-i, doamna Zina? "O tradiţie veche din România îi face responsabili pe copii de bătrâneţea părinţilor. E un schimb. Ultimii se ocupă să-i crească, să-i pornească în viaţă pentru ca, apoi, cei tineri să-i îngrijească pe bătrâni atunci când aceştia nu mai pot." Traditie? Pe bune? Nu cumva e bataie de joc sa-ti supui copilul la astfel de umilinte, ca doar nu el a cerut sa vina pe lume ca mai apoi sa creasca si sa joace rolul de sluga sau asistenta medicala pentru mosi si babe demente? In loc sa aiba grija de viata lui, de familia lui, trebuie sa stea dupa o batrinitura nenorocita s-o stearga la fund sau mai stiu eu ce? Traditie? In capul vostru timpit poate. In rest, Zina cum si-a asternut, asa doarme. Fiul ei nu se comporta astfel fara motiv. Pa si pu!

  1
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod