Modă. Cum să-ţi alegi rochia de mireasă în funcție de siluetă

În ziua nunții, orice femeie își dorește să arate impecabil și să își surprindă invitații cu o ținută fără cusur. Din acest motiv, căutarea pentru rochia perfectă, care să pună în valoare silueta și să ascundă micile defecte, devine de multe ori anevoioasă.
Fiecare femeie este unică, iar puține dintre viitoarele mirese au o siluetă de model, pentru a li se potrivi orice tip de rochie.

Alina Filip, designerul atelierului Athena Philip, propune rochii de mireasă care se potrivesc fiecărei siluete în parte. În showroom-ul său, fiecare viitoare mireasă primește consiliere chiar din partea designerului, pentru a face cea mai bună alegere.

Silueta clepsidră  

Acest tip de siluetă este caracterizată de forme bine definite, cu o talie mică, iar bustul și șoldurile similar proporționate. Siluetele clepsidră sunt foarte senzuale, iar pe acest tip de corp se așază bine aproape orice tip de rochie. Pentru femeile care vor să își etaleze formele, rochiile tip sirenă sunt cele mai potrivite, acestea accentuând talia și șoldurile.
Pentru a nu adăuga volum în zonele în care nu este necesar, nu alegeți rochii cu volane și multiple aplicații în zona bustului.  

Silueta dreptunghiulară

Acest trup are umerii și șoldurile de aceeași lățime, însă nu are talia bine definită. În această categorie putem include și silueta androgină. Pentru a adăuga un plus de feminitate, mireasa trebuie să aleagă o rochie cu extra-volum în zona șoldurilor sau a bustului. I se potrivește atât rochia stil prințesă, cât și silueta empire, deoarece acestea nu accentuează linia șoldurilor.

Silueta în formă de triunghi sau pară

Femeile cu o astfel de siluetă au șoldurile mai late decât umerii, posterior generos, talia subțire și sânii mici. În cazul viitoarelor mirese cu acest tip de siluetă, trebuie creat un echilibru între trunchi și partea inferioară a corpului.
Rochiile A-line sunt cele potrivite pentru această conformație deoarece pun talia în evidență, iar partea inferioară a trupului este ascunsă. De asemenea, acestor mirese li se potrivește rochia stil prințesă, însă trebuie să evite rochiile mulate.

Triunghiul inversat

Femeile cu trupul în formă de triunghi inversat au umerii mai lați decât șoldurile. Rochiile care li se potrivesc adaugă volum în partea inferioară a corpului și distrag atenția de la lățimea umerilor. Miresele care au această siluetă pot alege rochiile stil prințesă, A-line sau rochia de bal. Este recomandat corsajul cu cât mai puține ornamente, cu decolteu în formă de inimă sau decolteu adânc în V, cu bretele late sau halter. Nu li se potrivesc decolteurile bărcuță și gulerele înalte.


Silueta rotundă sau măr

Siluetă rotundă este caracterizată de un bust generos, umeri lați și talie nedefinită. Membrele sunt de regulă subțiri, iar șoldurile mai înguste decât umerii, astfel încât rochia de mireasă trebuie să mascheze trunchiul și să pună în evidență sânii sau picioarele. Acestui tip de siluetă i se potrivește croiala empire, care subțiază vizual trunchiul. De asemenea, indicată este și siluetă A-line, care îndepărtează atenția de la abdomen.

Miresele mignone

În cazul mireselor mai scunde trebuie să se creeze iluzia unor picioare mai lungi. Sunt indicate rochiile cu talia marcată mai sus decât cea naturală, deoarece acestea alungesc și subțiază silueta în același timp. Rochiile tubulare sunt făcute să dea iluzia unei siluete prelungi.
Materialul trebuie să fie drapat în linii verticale, care să cadă în falduri lungi. Tocurile sunt și ele esențiale, recomandate fiind încălțările de aceeași culoare cu rochia. Tot pentru alungirea vizuală, este recomandat un decolteu adânc în V, în cazul în care bustul permite acest lucru.

Indiferent de siluetă, pentru fiecare femeie există acea rochie perfectă. Designerul Alina Filip consideră că atunci când femeile știu care le sunt cele mai frumoase trăsături, cu puțin ajutor din partea unei persoane avizate, își vor găsi rochia ideală.
 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 8 Iun 2015, 10:04
    pacat..

    Nu prea ne sunteti de ajutor...In poze vedem doar rochii.Trebuia exemplificat fiecare tip de silueta (desen),si alaturi rochia potrivita.Asa,teoretic,stim.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod