Modă. Cum să porţi rochia retro, în stilul anilor '20. 30 de imagini

Sunt ideale pentru evenimentele speciale la care eşti invitată în acest sezon. Descoperă cum să le accesorizezi
Filmele şi muzica ultimilor ani au readus în actualitate stilul retro, reprezentat de rochiile cu talie căzută, franjuri şi aplicaţii strălucitoare, tunsorile bob accesorizate cu pălăriuţe sau turbane şi rujul intens. De la Chicago la Marele Gatsby şi The Artist la Downton Abbey, aceste rochii cu aer sexy şi flirty, specifice anilor ’20, care se unduiesc odată cu tine, au un farmec aparte şi merită integrate în garderoba ta.

Stilul Flapper înseamnă „fata fluture” şi era atribuit femeilor emancipate care nu doreau să mai ţină cont de normele sociale.
Caracterizat prin rochii cu talia coborâtă, cu lungimea până la mijlocul gambei, linii simple şi drepte, aceste piese vestimentare erau confecţionate din materiale fluide, în culori neutre şi pastelate şi erau împodobite cu franjuri, pene, paiete, perle şi mărgele ce ofereau o imagine spectaculoasă pe ringul de dans pe ritmuri de jazz.

Multă vreme ignorată, moda anilor ’20 a revenit în tendinţe în ultimii ani prin designerii Julien MacDonald, Fendi, Bottega Veneta, Alberta Ferretti, Dsquared, Etro, Catherine Malandrino, Michael Kors, Proenza Schouler care au reinterpretat silul „modern-flapper”, dar şi prin intermediul vedetelor de la Hollywood, precum Zoe Saldana, Blake Lively, Lea Michele sau Rachel Evan Wood care le-au purtat pe covorul roşu.
Specialiştii Bella Sposa te învaţă cum să le porţi şi cum să le incluzi în garderoba ta. Iată câteva sfaturi:

Chic, feminină şi versatilă, rochia flapper este potrivită siluetelor androgine, având atuul de a crea o figura suplă, longilină. Destul de încărcate, acest gen de rochii nu au nevoie de o accesorizare excesivă. Este suficient să le porţi cu o pereche de sandale cu barete şi un plic. Ideal ar fi să fie purtate pe piciorul gol, dar merg şi cu dresuri mate şi pantofi cu baretă.
În serile răcoroase, pot fi compoletate cu cardiganuri lungi şi lejere sau cu un şal pe umeri.


Dacă eşti blondă, alege rochii în nuanţe intense de verde şi de turcoaz. Brunetele pot opta pentru rochii într-un joc cromatic de alb şi negru sau în nuanţe de bej cald. Dacă eşti îndrăzneaţă, personalizează rochia cu elemente retro, precum coliere lungi din perle, bentiţe de par ce se poartă pe frunte, voalete sau chiar turbane!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod