Modelele “animal print” au fost pe podium în acest an

Una din tendinţele anului 2013 în materie de modă a fost revenirea în forţă a stilului “animal print”, mai ales în ceea ce priveşte accesoriile. Iar dintre acestea, pantofii au

Una din tendinţele anului 2013 în materie de modă a fost revenirea în forţă a stilului “animal print”, mai ales în ceea ce priveşte accesoriile. Iar dintre acestea, pantofii au reprezentat, poate, punctul forte.
Desingerii au folosit “animal print” la pantofi cu toc înalt, cu toc cui, cu toc platformă, la balerini, ghete, cizme şi chiar şi la pantofi sport.
Este un imprimeu cu atâta încărcătură (şi la propriu şi la figurat) încât fie place foarte mult, fie deloc. O decizie atât de categorică am observat-o în special în cazul articolelor cu imprimeu “leopard print”.

Liniile clare şi mai simple ale stilului “zebra print” îl fac pe acesta mai uşor de “înghiţit”.
Acest gen de imprimeu a fost aproape mereu asociat cu bogăţia şi luxul, de-a lungul istoriei fiind expus de către persoane de rang înalt prin intermediul blănurilor folosite ca şi covor sau expuse pe pereţi – trofeele de vânătoare. Ca stil de modă el a devenit popular în rândul femeilor, în SUA, la sfârşitul anilor ‘60.
O pereche de pantofi cu acest gen de imprimeu va atrage întotdeauna atenţia.
Dar trebuie să ţii cont de faptul că cel mai bine ar fi să-l porţi cu o îmbrăcăminte simplă fără vreun alt imprimeu şi, mai ales, nu tot cu unul de aceeaşi factură.
Şi pentru că e un imprimeu atât de special este destinat ocaziilor speciale! Ca cele care ne aşteaptă în această lună.
Am selectat mai jos modele create în 2013 de branduri celebre – Charlotte Olympia, Christian Loubontin, Giuseppe Zanotti, Jimmy Choo, Yves Saint Laurent –, dar şi unele mass market.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod