Trucuri de stil pe care orice femeie ar trebui să le știe

Pentru fiecare pereche de pantaloni ar trebui să ai cel puțin patru variante de topuri, iar o ținută ar trebui să fie formată din 70% piese clasice și 30% piese în trend. Descoperă și alte trucuri de stil utile pe care să le încerci.

Gândește-te la o ținută atunci când cumperi o haină nouă



Ca să scapi pentru totdeauna de problema „n-am cu ce să mă îmbrac”, trebuie să renunți la obiceiul de a cumpăra haine la întâmplare, doar pentru că îți plac. Trebuie să îți formezi în minte ținuta completă în care vei include noua piesă vestimentară. Înainte de a cumpăra un nou top, întreabă-te dacă ai ceva cu care îl poți asorta. Dacă îți vin imediat 3-4 opțiuni în minte, atunci îl poți lua.

Cumpără din magazinele potrivite



Hainele pe care le porți spun multe despre tine și ar trebui să fie adecvate vârstei, statutului și formelor corpului. La 20 și ceva de ani poți să alegi fără probleme rochii lejere care nu sunt deloc scumpe, pentru că un look fresh și interesant ți se va potrivi perfect. După vârsta de 35 de ani este de preferat să-ți cumperi haine din magazine cu produse ceva mai scumpe, care pun preț pe calitatea materialelor și pe o croială bine realizată. 

Citește și: Cămașa albă, piesa de bază din orice garderobă.
30 de ținute pe care să le încerci

Calculează prețul real al unei piese



Fiecare haină, pereche de pantofi și accesoriu din garderoba ta trebuie să merite banii pe care îi dai pentru a-l cumpăra. Pentru a afla prețul „real” al acelei perechi de pantofi sau rochii superbe, trebuie să împarți prețul la numărul de purtări. Estimează de câte ori vei purta acel obiect vestimentar și împarte prețul la acest număr. Este o modalitate foarte bună de a evita cheltuielile inutile și cumpărarea unor produse de care nu ai nevoie. De exemplu, poți purta un sacou mai mulți ani la rând, în orice sezon, de aceea merită să cumperi unul de foarte bună calitate. Dacă împarți prețul la numărul de purtări vei fi surprinsă să descoperi că merită banii pe care îi dai.

Combină piese clasice cu cele mai noi trenduri



Piesele vestimentare clasice ar trebui să fie baza garderobei tale. Croielile și imprimeurile care nu se demodează niciodată pot fi asortate cu aproape orice. Garderoba ta ar trebui să includă 70% piese de bază și 30% haine și accesorii în trend, care nu vor rezista prea mult în tendințe.
Adăugarea elementelor trendy îți va menține garderoba modernă, interesantă și stylish. Adaugă două, trei piese în tendințe în fiecare sezon pentru ca ținutele tale să fie moderne și să nu te coste prea mult.

Trebuie să ai 3-4 opțiuni de topuri pentru fiecare fustă sau pantaloni



Regula de aur a unei garderobe eficiente spune că trebuie să ai cât mai multe opțiuni de topuri pentru fiecare fustă sau pereche de pantaloni. Topul este cel care face ținuta să pară nouă și diferită de fiecare dată. Dacă porți aceeași bluză cu alți pantaloni, oamenii nu vor observa că s-a schimbat ceva la ținuta ta. Investește în bluze, cămăși și tricouri care pot fi purtate cu cât mai multe perechi de pantaloni saju fuste din colecția ta. 

Combină stilul casual cu cel formal



Un trend important în rândul designerilor și fashionistelor este acela de a include în aceeași ținută elemente formale, clasice, și unele casual sau chiar sport. Acest lucru înseamnă că poți purta cerceii tăi cu pietre prețioase și pantofii eleganți cu toc în asociere cu o pereche de jeanși rupți și un tricou.
De asemenea, o fustă cu paiete va arăta interesant în asociere cu o pereche de pantofi sport.

Poartă în apropierea feței culorile care ți se potrivesc



Probabil ai descoperit până acum care sunt culorile care te avantajează cel mai mult. Este important să alegi cu atenție culorile pe care le porți în apropierea feței. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât trebuie să acorzi mai multă atenție acestui detaliu. Evită tonurile de gri, maro, bleumarin și alege nuanțe deschise, pastelate și culori intense. Contează mai puțin nuanța poșetei sau a pantofilor. Culoarea topului și a accesoriilor din jurul feței este cea mai importantă.

Descoperă lungimea ideală a unei fuste sau rochii



Fă-ți o poză în care porți lenjerie intimă sau costum de baie și folosind o bucată de hârtie pe post de fustă, mut-o mai sus mai jos pentru a descoperi lungimea care ți se potrivește cel mai bine. O altă variantă este aceea de a folosi o bucată de material textil în fața oglinzii, dar varianta cu fotografia îți oferă un efect vizual mai bun și te ajută să iei decizia potrivită.

Folosește combinații surprinzătoare de culori



Culoarea este primul lucru pe care ceilalți îl observă la aspectul tău, chiar înainte de a acorda atenție alegerilor vestimentare sau formelor corpului.
Folosirea unor combinații interesante de culori este cea mai bună modalitate de a-ți transforma stilul fără să cheltui prea mulți bani. Există surse de inspirație peste tot în juurul tău: de la numeroase fashioniste pe care le poți urmări pe Instagram, la prezentări de modă, pictoriale și până la peisaje sau elemente din natură. 

Foto: brightside.me
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod