8 tipuri de haine și accesorii la care să renunți după vârsta de 40 de ani

Timpul trece repede și nu doar tendințele în modă se schimbă de la an la an, ci și noi însene. De aceea este extrem de important să adaptezi ținutele și stilul hainelor pe care le porți la vârsta pe care o ai.
Iată câteva piese vestimentare și accesorii pe care nu ar trebui să le mai porți după vârsta de 40 de ani, potrivit brightside.me:

Brățările cu pandantive

Pandantivele colorate, brățările cu ciucuri și zorzonele sunt mult mai potrivite adolescentelor decât femeilor cu vârsta de peste 40 de ani. Este de preferat să renunți la astfel de accesorii și să optezi, în schimb, pentru cele cu un design clasic, elegant.



Dresurile colorate

Numai o școlăriță poate purta cu succes un dres într-o nuanță intensă de roz, mov sau altă culoare neon, stridentă. Dar o femeie în toată firea care poartă un astfel de dres ar putea părea, în cel mai bun caz, amuzantă.



Hanoracul boyfriend

Un hanorac supradimensionat este o piesă vestimentară cool și interesantă pentru o elevă de liceu. În cazul unei femei de peste 40 de ani, un astfel de hanorac larg va arăta cel puțin bizar.
Alege întotdeauna haine de mărimea potrivită.




Cardiganul larg

La fel ca și în cazul unui hanorac de tip boyfriend, cardiganul larg, cu mâneci exagerat de lungi, nu este o alegere bună pentru o femeie matură. Optează pentru un sacou cu o croială clasică în locul unui cardigan "lălâi".




Rochițe de adolescentă

Dacă o rochie ți se potrivea foarte bine în urmă cu zece ani, asta nu înseamnă că te va avantaja și în prezent. Este valabil în special în cazul rochiilor scurte, ce par mai mult potrivite pentru adolescente.
Înlocuiește modelele copilăroase cu unele feminine și rafinate, adecvate vârstei tale.





Hainele cu simbolurile unor echipe sportive sau trupe

Ești un fan înfocat și vrei ca toată lumea să știe asta? Ei bine, nu este o idee bună să o arăți prin intermediul hainelor, dacă ai peste 40 de ani. Astfel de haine sunt adecvate adolescenților și tinerilor, mai puțin femeilor mature. Bineînțeles, le poți purta la concerte, festivaluri sau evenimente sportive, dar nu este o idee bună să le incluzi în ținutele tale de zi.






Căciulile cu pampoane

La fel ca în cazul dresului colorat, pampoanele, ciucurii și alte elemente copilărești nu prea au ce căuta pe căciulile tale dacă ai peste 40 de ani. Nu doar că arată ciudat, dar îți afectează serios imaginea.





Șlapii

Șlapii au fost creați cu scopul de a fi purtați pe plajă și ar trebui să-ți amintești întotdeauna acest lucru. Nu doar că sunt inestetici, dar șlapii sunt și foarte periculoși pentru sănătatea picioarelor tale.
Nu îi purta niciodată pe stradă, mai ales după vârsta de 40 de ani.




Foto: brightside.me

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod