10 trucuri de stil care te ajută să creezi iluzia unei siluete perfecte

Iluziile optice sunt folosite adesea de stiliști pentru a pune în valoare formele corpului.
Descoperă trucurile de stil care te ajută să arăți întotdeauna impecabil:

Accentuează-ţi talia

Una dintre greşelile majore ale persoanelor supraponderale sau care se confruntă cu câteva kilograme în plus este aceea de a-şi ascunde talia. Acest lucru nu ascunde volumul, din contră, îl măreşte. O regulă de bază este de a-ţi pune talia în valoare cu ajutorul unei curele subţiri. Foloseşte acest truc de fiecare dată când porţi o rochie sau un top mai lung. De asemenea, cu cât vei părea mai înaltă cu atât mai mult vei crea senzaţia că eşti mai subţire. Poartă pantofi sau sandale cu platformă. Nu uita să te foloseşti şi de beneficiile lenjeriei intime speciale, aşa cum sunt pantalonii din fibre elastice pentru subţierea taliei.

Cunoaște-ți mărimile

Alegerea hainelor cu o mărime mai mică nu te va avantaja niciodată. Din contră, acestea vor scoate în evidență colăceii. Cumpără de fiecare dată haine de mărimea potrivită, iar dacă ai găsit o piesă vestimentară care pare să fie între mărimi, alege măsura mai mare și strimteaz-o la croitor.
De asemenea, alegerea mărimii potrivite este la fel de importantă și când vine vorba de sutiene și lenjerie intimă. Un sutien potrivit nu va formă acei colăgei inestetici la spate.

Investește în lenjerie modelatoare

Pantalonii modelatori, care sunt realizați dintr-un material special de tip spandex, te pot ajuta să arăți mai suplă și să ascunzi colăceii, mai ales când porți rochii sau haine strânse pe corp. Zonele țintă ar trebui să fie posteriorul, coapsele și abdomenul, iar pantalonii modelatori cu talie înaltă sunt alegerea perfectă în acest caz. Ai grijă să alegi mărimea potrivită și nu opta pentru lenjerie modelatoarea prea strâmtă, care accentuează colăceii și îți poate afecta circulația sanguină.

Alege lungimea potrivită

Blugii și pantalonii ar trebui să ajungă până la nivelul gleznelor sau doi centimetri mai jos. Pantalonii de culoare închisă, cu o croială ușor conică, ce se îngustează spre glezne, sunt ideali pentru a părea mai suplă.
Evită modelele cu pliseuri. De asemenea, optează pentru fustele creion care ajung până la jumătatea pulpelor, imediat deasupra geanunchilor sau imediat sub genunchi. O fustă mai scurtă de atât îți face picioarele să pară groase, iar una mai lungă le poate face să pară scurte. Evită pantalonii largi cu pliuri, pantalonii scurți largi sau fustele fără o formă definită, lungi până la nivelul gambelor.

Poartă talie înaltă

Pantalonii și fustele cu talie înaltă sunt excelente pentru a crea vizual aspectul de talie subțire. Alege blugii de culoare închisă, cu talie înaltă, care îți vor face picioarele să pară mai lungi, mai ales atunci când sunt asociați cu un top băgat în pantaloni sau un top scurt. Pentru a avea un look modern, alege numai pantaloni cu talie înaltă care au fermoar sau nasturi și evită-i pe cei cu elastic. Talia pantalonilor ar trebui să-ți ajungă imediat deasupra buricului.

Nu uita să accesorizezi corect

Pantofii de culoarea pielii, cu vârful ascuțit și fără curele în jurul gleznei îți alungesc vizual linia picioarelor. De asemenea, pantofii care sunt decupați până aproape de linia degetelor creează același efect.
În ceea ce privește bijuteriile, alege piese care oferă lungime. Colierele lungi și cerceii candelabru adaugă un efect vertical și subțiază vizual silueta.

Încearcă ținutele monocromatice

O ținută all black este întotdeauna șic, dar și alte culori închise te avantajează la fel de mult. Încearcă nuanțe precum verde închis, roșu sau albastru. Look-ul monocromatic realizează o linie verticală continuă, care îți face corpul să pară mai înaltă și mai subțire. Evită culorile deschise și păstrează ținuta în linii simple.

Alege croiala potrivită

Rochiile sau fustele cu o croială ce amintește de forma literei A adaugă volum în partea de jos a corpului, în timp ce accentuează talia. Lungimea ideală pentru croiala A este până deasupra genunchilor.

Evită gențile masive

Gențile supradimensionate nu avantajează pe nimeni. Adaugă și mai mult volum, iar dacă ești mignonă, creează un efect disproporționat. Alege poșete de dimensiune medie, iar pentru ținutele elegante optează pentru un clutch sau plic.

Poartă printuri care te avantajează

Dungile verticale îți alungesc vizual silueta și te fac să pari mai suplă. Poartă pantaloni sau fuste cu dungi verticale,dar poți alege și o rochie cu dungi diagonale, care au același efect de subțiere.

Poartă jachete și paltoane care ți se potrivesc

O haină care ajunge până la jumătatea pulpei îți alungește silueta. Alte elemente pe care să le alegi sunt cordoanele sau curelele în talie.
Acestea accentuează talia și te fac să pari mai suplă. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod