Weekend... la moda - la final de Bucharest Fashion Week

Bucharest Fashion Week, cel mai important eveniment de moda din Romania, s-a incheiat in acest weekend. Dupa ce te-am tinut la curent cu tot ce s-a intamplat saptamana trecuta, a venit vremea sa facem un rezumat al ultimelor trei zile de festival.
Bucharest Fashion Week, cel mai important eveniment de moda din Romania, s-a incheiat in acest weekend. Dupa ce te-am tinut la curent cu tot ce s-a intamplat saptamana trecuta, a venit vremea sa facem un rezumat al ultimelor trei zile de festival.

Unul dintre designerii cei mai asteptati la fiecare editie a acestui festival, Catalin Botezatu a reusit sa realizeze si de aceasta data un nou spectacol de moda. Prezent cu doua colectii, una pentru femei - "Rich, famous, snobe" - si una pentru barbati - "Tools", Catalin Botezatu a primit si premiul pentru cel mai bun designer de haute-couture.

"Rich, famous, snobe" a iesit in evidenta prin coafurile excentrice si prin machiajul teatral, acestea fiind ingrediente pe care creatorul de moda nu le omite niciodata din creatiile sale. Ca si culori, spre deosebire de "Funeral", in care negrul a fost nonculoarea vedeta, de aceasta data, Botezatu a folosit rosul, movul, dar si garniturile de blana neagra si gri.

"Tools", colectia de lenjerie intima pentru barbati, a facut deliciul celor prezenti in sala. Pentru a sublinia inca o data faptul ca barbatii care poarta produse Catalin Botezatu sunt barbati in adevaratul sens al cuvantului, creatorul le-a propus o tema cat se poate de realista - santierul. Fiecare manechin care a defilat imbracat in piesele din colectia "Tools" a avut ca accesorii obiectele care se folosesc in acest domeniu de activitate: casca si ochelari de protectie, cizme din cauciuc, ciocane, surubelnite etc.

Daca vorbim despre brand-urile internationale, care au devenit o prezenta obligatorie la Bucharest Fashion Week, de aceasta data publicul a putut vedea colectia de accesorii propusa de Lancaster. Piesele, potrivite atat pentru seara, cat si pentru o vestimentatie casual, sunt realizate din piele sau materiale textile. La acelasi capitol, al creatorilor din strainatate, se incadreaza si Andres Aquino, care a prezentat o colectie de rochii elegante accesorizate de coafuri avangardiste.

Pentru iubitoarele obiectelor vestimentare scumpe, Cleopatra Lux a realizat o colectie de blanuri care ascundeau costume de baie imprimate cu strasuri.

Dupa actul "jucat" in prima seara de Mihai Albu si Laura Olteanu, a venit randul celui de-al doilea. Astfel, colaborarea celor doi a adus in fata publicului o colectie de rochii de mireasa. Laura Olteanu a reusit sa realizeze o linie extravaganta si stralucitoare, iesita oarecum din tiparele unor rochii de mireasa clasice. Toate acestea accesorizate perfect cu gentile plic si sandalele cu pene realizate de Mihai Albu.

Singura vedeta prezenta in seara de sambata, 15 noiembrie, pe scena Bucharest Fashion Week a fost Simona Patruleasa-Ivanov, care a defilat petru Mexton.

Ultima seara, 16 noiembrie, a combinat creatiile vestimentare pentru copii cu cele pentru adulti. Kasta Morrely Kids din Iasi a deschis seara cu o colectie si un moment coregrafic de inspiratie medievala. Crido Kids a adus pe podiumul Bucharest Fashion Week doua brand-uri internationale, Trussardi si Calvin Klein. Tot hainute pentru copii a prezentat si brand-ul Zig-Zag. Irina Columbeanu, fiul lui Luis Lazarus sau fiica Roxanei Iliescu ("6! Vine presa") si-au aratat talentul in modeling, defiland pe podiumul de la Bucharest Fashion Week in hainutele semnate de aceste brand-uri.

Seara de duminica si, implicit, editia de toamna a Bucharest Fashion Week, s-a incheiat spectaculos cu colectia semnata Escalade by Galina - culori vii, imprimeuri florale, materiale pretioase, accesorii create de Mihai Albu.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deni_avril pe 31 Oct 2009, 21:21
    rochii

    buna.....m-ar interesa pretul rochitei aceea cu rosu si negru (cu carouri):P imi puteti spune va rog

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod