Sapte greseli capitale in materie de accesorii

Din moment ce sezonul petrecerilor este in plina desfasurare, probabil ca problema toaletelor si, implicit, a accesoriilor pe care le vei avea te preocupa intens. Tocmai de aceea, ne-am propus sa iti atragem atentia asupra unor aspecte legate de accesorii - care, se stie, pot ruina tinuta, chiar daca piesele vestimentare sunt excelent alese si asortate.

Accesoriile trebuie sa fie cele care se potrivesc tinutei, si nu invers. Tine cont de acest aspect daca tocmai te-ai hotarat sa pleci la cumparaturi. Poate colierul acela cu pietre semipretioase iti place foarte mult, insa in cazul in care nu se potriveste cu nici o tinuta din garderoba ta, renunta la el. Vei ajunge sa-l porti numai pentru ca-ti place, dar rezultatul nu va fi cel dorit.

Accesoriile trebuie sa realizeze un echilibru cu tinuta. Spre exemplu, nu vei asorta sandale la un costum de stofa. Bine, adevarul este ca e improbabil sa te imbraci astfel la o petrecere, dar cu siguranta ai prins ideea.

Nu purta mai mult de doua inele (cate unul pe fiecare mana). Daca ai verigheta, numarul acestora se limiteaza la unu, si numai daca este neaparat necesar.

In ceea ce priveste cerceii, se aplica aceeasi regula ca si in cazul coafurii: forma fetei este definitorie pentru modelele pe care le vei purta! De exemplu, unui chip oval nu i se potrivesc cerceii gen candelabru, care pe de alta parte sunt recomandati in cazul in care ai fata rotunda. Si pentru ca tot a venit vorba de acest model de cercei (foarte cautati cand este vorba de o petrecere), se impune o precizare: nu se potrivesc decat in cazul in care ai parul lung si ti l-ai prins in coc sau coada, in crestetul capului.

Cerceii trebuie asortati cu stilul tinutei si din punct de vedere al pietrelor si monturii acestora. Cu alte cuvinte, nu se admit perle decat la o tinuta elaborata si pretentioasa (satin, matase, sifon, catifea). Daca tinuta este mai putin pretentioasa, poti sa alegi cercei masivi, cu pietre colorate si monturi fanteziste.

Ochelarii de vedere sunt considerati un accesoriu in sine. Prin urmare, eventualii cercei ar trebui sa fie putin mai discreti, pentru a evita un aspect prea incarcat.

Pantofii reprezinta un element cheie al oricarei tinute si pot face diferenta. Printurile leopard, de exemplu (atat de moderne in acest sezon) nu suporta pantofi in acelasi stil, chiar daca modelul e similar. Pur si simplu, este prea mult. In acest caz, este de preferat ca pantofii sa fie uni, intr-o culoare care se regaseste in imprimeu. Analog, o tinuta elaborata pretinde pantofi simpli si eleganti.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • spiridusulcrizat pe 1 Oct 2008, 23:28
    ..

    si sa nu uitam ca cerceii lungi nu se poarta decat seara!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod