Pregătirea pentru școală. 5 sfaturi ca să-ți alegi geanta potrivită

Mai este puțin până când începe școala, dar sunt încă multe lucruri pe care trebuie să le pui la punct pentru marea zi. Geanta de școală este de departe unul dintre cele mai importante accesorii, întrucât te va însoți la cursuri în fiecare zi, iar dacă nu este aleasă așa cum trebuie, îți va provoca dureri și un disconfort major.
Deoarece pe piață găsești foarte multe modele de genți și ghiozdane pentru școală, îți dăm câteva sfaturi prețioase, ca să știi cum să alegi ceea ce este potrivit pentru tine.

1. Caută o geantă încăpătoare

În primul rând, geanta pentru școală trebuie sa fie încăpătoare, astfel încât să poți lua cu tine toate caietele, cărțile și rechizitele de care ai nevoie. De multe ori, când ai o geantă prea mică, trebuie să cari în mână cărțile care nu-ți încap în ea și nu este deloc plăcut, mai ales dacă trebuie sa iei cu tine și echipamentul de sport, de exemplu. Pari ca te muți cu totul de acasă.

Caută o geantă care este compartimentată în interior, astfel încât să-ți fie ușor să găsești rechizitele.


2.
Alege un material de calitate


Dacă vrei sa ai o geantă pentru școală care să te țină întreg anul, trebuie să pui accentul pe calitatea materialului. O geantă din piele moale sau dintr-un alt material impermeabil este ideală pentru lungile zile de școală.




3. Alege o geantă cu bretea lungă

Nu ai cum să dai greș cu o geantă clasică pentru școală, ușor dreptunghiulară, cu o bretea lungă și un mâner scurt. Breteaua lungă ar trebui să-ți permită purtarea genții pe diagonală, în timp ce mânerul este pentru momentele în care vrei să o ții în mână. Gențile crossbody sau poștaș sunt foarte cool pentru școală.
Unde mai pui că ai libertate totală cu ele și îți poți folosi mâinile în voie.

O geantă crossbody din piele, monocromatică și neutră este ideală pentru tine dacă obișnuiești să porți ținute formate din cămăși, pantaloni simpli sau pulovere casual.


4. Alege o geantă înaltă

Geanta înaltă sau tote bag este ideală pentru tine dacă te încadrezi în stilul sport-casual. De obicei, aceste genți sunt realizate din materiale textile maleabile și seamănă mai degrabă cu niște trăistuțe. Sunt destul de practice, întrucât poți pune în ele tot ce îți trebuie pentru o zi de școală, dar de multe ori nu sunt compartimentate, iar bretelele subțiri pot pune prea multă presiune pe umăr atunci când geanta este prea plină.


În funcție de stilul tău, poți alege și un tote bag mai feminin, dintr-un material mai tare și într-o nuanță mai dulce.



5.
Alege o geantă-rucsac


Nu în ultimul rând, pentru noul an școlar poți alege o geantă tip rucsac. Este potrivită pentru tine mai ales dacă te încadrezi în stilul sport. Geanta-rucsac poate fi purtată pe un singur umăr sau pe ambii, însă dacă nu este foarte plină o poți purta și pe braț sau în mână. Alege o geantă-rucsac în nuanțe vesele sau cu un imprimeu care te va binedispune de fiecare dată.

Nu uita că, uneori, designul și tendințele nu sunt totul, mai ales atunci când vine vorba despre școală. Mai mult contează să te simți confortabil, decât să porți o gentă care arată bine și doar atât.
Abia atunci când găsești o geantă care este și frumoasă, și practică poți spune că ai făcut alegerea potrivită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod