Cum să cureți perfect bijuteriile. Cele mai eficiente metode

Ai bijuterii din argint pe care nu le mai porți pentru că s-au înnegrit sau cele din aur nu mai sunt la fel de strălucitoare? Află cum să le faci ca noi!
Loțiunile de corp, săpunul și impuritățile de zi cu zi sunt numai câteva dintre lucrurile care se depun pe bijuteriile tale și le răpesc strălucirea și frumusețea. Pentru a le reda luciul, există câteva metode simple de curățare. Iată cum să cureți bijuteriile: 

Curăță argintul înnegrit

Pentru piesele care sunt doar puțin murdare și cu un aspect mat, pune puțină pastă de dinți într-un pahar pe jumătate plin cu apă caldă. Amestecă bine pentru ca pasta de dinți să se dizolve. Pune bijuteriile din argint în această soluție și lasă-le timp de câteva minute. Scoate-le apoi și spală-le folosind o periuță veche de dinți. Clătește apoi bijuteriile cu apă curată și șterge-le cu o cârpă curată.

În cazul în care bijuteriile tale din argint sunt puternic înnegrite, amestecă trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă.
Udă argintul și aplică soluția cu o cârpă moale. Freacă delicat bijuteriile cu pasta de bicarbonat, apoi clătește și freacă din nou, până când argintul rămâne perfect curat. Folosește o periuță pentru bijuteriile cu zone greu accesibile. Nu freca prea tare bijuteriile sau tacâmurile din argint pentru că le poți zgâria.

Redă strălucirea aurului

Bijuteriile din aur își recapătă imediat strălucirea dacă folosești acest truc simplu. Pune câteva picături de detergent de vase într-un bol cu sifon sau apă minerală carbogazoasă. Așază bijuteriile într-o strecurătoare și pune strecurătoarea pe bol, astfel încât aurul să fie acoperit de apă. Lasă să acționeze cinci minute, timp în care bulele eliberate de sifon vor curăța murdăria de pe bijuterii.
Scoate fiecare bijuterie în parte și spal-o folosind o periuță moale de dinți, apoi scufundă iar. La final, clătește bijuteriile cu apă curată și șterge-le cu o cârpă moale.

Lustruiește perlele

Pentru că sunt poroase, perlele își pot pierde ușor luciul. Fie că sunt naturale, de cultură sau false, trebuie să le cureți cu grijă. Așază șiragul de perle pe o cârpă moale. Înmoaie o pensulă mică de machiaj într-un amestec de apă caldă și puțin șampon. Șamponează fiecare perlă în parte cu ajutorul pensulei. La final, șterge perlele cu o cârpă înmuiată în apă și bine stoarsă. Lasă perlele la uscat pe cârpă, nu atârnate, pentru a evita întinderea șiragului.

Cum să cureți accesoriile cu pietre și cristale

Poșetele, colierele statement sau alte accesorii cu aplicații din pietre sau cristale trebuie curățate cu grijă, folosind o soluție din apă călduță și detergent de vase. Înmoaie o cârpă moale în această soluție și șterge cu grijă accesoriile.
Clătește apoi foarte bine cârpa, staorce-o și șterge iar suprafața cu aplicații strălucitoare. Lasă la uscat cu fața în jos, pentru ca resturile de apă să nu se scurgă și să păteze materialul. Pentru că pietrele sunt de obicei lipite, nu scufunda în apă astfel de accesorii cu aplicații pentru că pietrele pot cădea.

Ce să faci pentru ca bijuteriile să arate bine cât mai mult timp

Scoate întotdeauna inelele de pe degete atunci când te speli pe mâini sau când aplici creme și loțiuni. În acest fel eviți acumularea depunerilor. După ce ai purtat perlele, șterge-le de parfum, sebum și impurități folosind o cârpă moale. În ceea ce privește argintul, acesta devine tot mai strălucitor pe măsură ce-l porți pentru că fricțiunea previne oxidarea. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod