Ce se întâmplă dacă porți în fiecare zi tocuri înalte

Durerea de picioare nu este singurul dezavantaj pe care ți-l poate aduce o pereche de pantofi cu tocuri înalte.
Cu toate că societatea vede femeile pe tocuri înalte ca pe o afirmare a puterii lor, sănătatea femeilor nu este de acord cu această gândire. Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să porți tocuri înalte în fiecare zi și pentru care ar trebui să le păstrezi doar pentru ocaziile speciale sau pentru întâlnirile mai importante. 

4 motive pentru care să nu porți tocuri înalte zilnic


1. Pot provoca probleme genunchilor și articulațiilor.


Nu ai vrea să ajungi să nu mai ieși din casă începând cu vârsta de 30 de ani, doar pentru că te dor genunchii, nu? Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Iowa a descoperit că pantofii cu tocuri înalte pot duce la degenerarea articulațiilor și osteoartritei la genunchi. Cercetătorii au explicat în cadrul studiului că genunchii amortizează șocurile, iar în momentul în care porți tocuri este adăugată o presiune suplimentară în zona interioară a genunchilor.

2. Pot strica echilibrul corpului.


Tocurile strică echilibrul și alinierea corpului, deoarece greutatea este lăsată pe partea din față a picioarelor. Iar degetele de la picioare nu pot susține toată această presiune.
Dacă te dor picioarele atunci când porți tocuri înalte toată ziua, s-ar putea să nu mai poți rezista atât de mult în picioare, iar nivelul general al energiei va scădea.

3. Îți pot deteriora tendoanele.


Dacă trebuie să mergi la o întâlnire la birou sau ai un date, este de înțeles motivul pentru care alegi să porți tocuri. Însă în momentul în care ai terminat aceste întâlniri, ar trebui să-ți eliberezi imediat picioarele din această închisoare. Atunci când porți tocuri o zi întreagă, fibrele din mușchi pot duce la scurtarea tendoanelor.
Iar după ce se vor îngroșa gleznele din cauza tendoanelor mai scurte și mai groase, s-ar putea să ai parte de dureri și când porți adidași sau alte încălțări cu talpă joasă.

4. Te pot face mai leneșă.


Atunci când porți tocuri, s-ar putea să cauți mai des scuze pentru a sta jos. Iar atunci când trebuie să mergi mai mult sau să stai în picioare, s-ar putea să ai și o atitudine mai puțin plăcută, din cauza durerilor pe care ți le provoacă pantofii. Însă nu e vina altor persoane că nu îți cedează locul în metrou și că te dor picioarele din cauza aceasta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod