5 sfaturi pentru alegerea unei rochii elegante în funcție de forma corpului

Urmează să iei parte la un eveniment și alegerea unei rochii elegante și de ocazie îți dă bătăi de cap? Ca să nu mai vorbim de multitudinea de modele de pantofi pentru damă din care trebuie să alegi!

Nu avem cum să venim în ajutorul tău cu rochia perfectă pusă pe umeraș și cu o pereche de pantofi pentru dama care să completeze ținuta, dar te putem sfătui cum să alegi exact ce ți se potrivește!

Cel mai important lucru atunci când cauți rochii elegante și de ocazie  este să ții cont de tipul tău de siluetă.

Haideți să le luăm pe rând!

Corp de tip pară

Dacă ai partea superioară a corpului mai mică decât şoldurile, cu umerii mai înguști şi un posterior bine conturat, cu coapse pline, atunci ai o siluetă de tip pară. În acest caz, trebuie să echilibrezi un pic silueta cu ajutorul unei rochii care să dea impresia de volum în partea de sus. Poți alege din colectia de rochii elegante un model drept, cu accent pe talie, cu decolteu mediu și umeri voluminoși.

Corp de tip măr

Dacă ai o talie destul de pronunțată, șolduri pline și un aspect rotunjit la nivelul abdomenului, te încadrezi în tipologia de siluetă ”măr” sau ovală. Deși pare complicat, lucrurile sunt simple și în acest caz! Trebuie să alegi rochii care să-ți pună în evidență bustul și nu talia. Modelele lărguțe, evazate, sunt alegerea perfectă în acest caz.

Corp rectangular

Nu ai o talie foarte bine evidențiată, cu bust de dimensiuni mici sau medii? Când umerii, talia şi şoldurile au dimensiuni apropiate, atunci vorbim de silueta de tip rectangular. Alege din colecția de rochii elegante și de ocazie numai pe cele care îți pun talia în evidență. Optează pentru modelele cloș sau cu pliuri.

Corp triunghi inversat

Șoldurile înguste, bustul proeminent, umerii plini și talia bine definită sunt caracteristicile acestui tip. Provocarea în alegerea rochiei potrivite este să încerci să echilibrezi situația. Trebuie să îndrepți atenția spre partea inferioară a corpului purtând rochii din materiale vaporoase, scurte sau medii.

Corp clepsidră

Acesta este idealul, felicitări norocoaselor care posedă această conformație! Șoldurile şi bustul au aproximativ aceleaşi dimensiuni, iar talie e bine conturată. Orice model se poate potrivi pe silueta tip clepsidră! Dacă vrei să-ţi evidenţiezi și mai bine talia şi să-ţi accentuezi formele, poţi alege din colecția de rochii elegante modele drepte sau strâmte, lungi, scurte sau midi, în funcție de preferințe.

Cum alegi o pereche de pantofi pentru damă care să se potrivească ținutei

Sigur, o ținută nu e completă fără pantofi, iar când cauți o pereche de pantofi pentru damă care să se potrivească ținutei tale trebuie să ții cont, dincolo de trenduri și asortare la ținută, și de ceea ce ți se potrivește ție. Nu toate femeile se simt confortabil cu tocuri de 12 cm la fel cum nu toate se simt bine cu un toc mediu. În plus, țineți întotdeauna cont și de locul în care va avea loc evenimentul. Să mergi la o petrecere în aer liber, pe gazon, s-ar putea să fie un blestem să porți pantofi cu toc subțire și e important și să te simți bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod