produsele cosmetice frigider

Produsele cosmetice pe care e bine să le ții în frigider versus cele care nu trebuie păstrate la rece

Multe dintre noi suntem obișnuite să păstrăm cosmeticele în baie. Totuși, expunerea la temperaturi ridicate, umiditate și abur fierbinte poate afecta negativ calitatea cremei preferate.
Pe când unele cosmetice ar trebui ținute la frigider, pentru altele nu este deloc indicat să o facem.

Produsele cosmetice pe care e bine să le ții în frigider


Cosmeticele naturale


Majoritatea produselor cosmetice conțin conservanți pentru a nu se altera la temperatura camerei. Dar, dacă preferi produsele cosmetice organice sau naturale cu o cantitate minimă de conservanți, cea mai bună soluție este să le pui la frigider.

Aceleași recomandări se aplică produselor cosmetice pe care le faci acasă din ingrediente naturale. Din cauza lipsei de conservanți, se pot deteriora în câteva ore, astfel încât astfel de produse ar trebui imediat refrigerate.

Produsele cosmetice cu ingrediente active


Produsele cosmetice care conțin ingrediente active precum retinol, vitamina C și peptide ar trebui depozitate într-un loc răcoros. Acest lucru le va proteja de temperaturile extreme și de pierderea eficienței.

De asemenea, produsele care conțin elemente probiotice trebuie păstrate în frigider.
Acest lucru va prelungi viața bacteriilor din compoziția lor. Mai mult, astfel de produse sunt adesea produse cu o cantitate minimă de conservanți, care este un alt motiv pentru a le depozita la frigider.

Cremele pentru ochi


Cremele pentru ochi, în special cele care au o rolă metalică, ar trebui păstrate la frigider.

În primul rând, pentru că temperaturile scăzute contribuie la îngustarea vaselor de sânge, care la rândul ei scade fluxul de lichid către țesuturile moi, ceea ce previne umflarea.

Și, în al doilea rând, este pur și simplu plăcut să aplici produse reci.

Dacă îți place efectul răcoritor, îți poți păstra la frigider și crema de zi, spray-uri cosmetice și câteva produse pentru tratarea dermatitei. Răcirea va ajuta la reducerea mâncărimii și va atenua afecțiunile dificile ale pielii.

Parfumurile


Păstrarea parfumului preferat în frigider este, de asemenea, o idee excelentă.

Prelungește eficiența ingredientelor active din parfum și, de asemenea, le protejează de expunerea la soare și de temperaturi ridicate, care pot provoca oxidarea produsului.

Măștile cosmetice


Măștile cosmetice, în special cele pe bază de gel, se păstrează foarte bine la frigider.

Temperatruile scăzute le permit să restrângă capilarele mici din zona feței și să reducă roșeața pielii.

Măștile de tip șervețel pot fi și ele păstrate foarte bine la frigider.
Datorită efectului de răcire, acestea vor împrospăta pielea și vor îmbunătăți imediat culoarea tenului.

Creioanele pentru ochi


Creioanele pentru ochi, fie ele dure sau moi, trebuie păstrate la frigider sau, cel puțin, așezate acolo cu 10 minute înainte de utilizare.

Acest lucru le va permite să se întărească ușor și să nu se întindă atunci când sunt aplicate. Dar, dacă te grăbești și nu poți aștepta 10 minute, le poți pune la congelator pentru o perioadă mai scurtă de timp și se vor întări mult mai repede.

Rujuri și balsamuri de buze


Cele mai multe rujuri și balsamuri de buze au la bază ceară cosmetică. La temperaturi ridicate, acestea se pot topi și întinde ușor atunci când sunt aplicate pe buze.

Pentru a reanima produsul, pune-l în frigider.
Va dura aproximativ o oră pentru a-l readuce la consistența inițială.

Produsele cosmetice pe care nu e bine să le ții în frigider


Măștile de argilă, balsamurile pentru păr, precum și produsele pe bază de uleiuri, cum ar fi serurile, nu trebuie păstrate în frigider.

Temperaturile scăzute le pot afecta consistența și pot duce la decolorare.

De asemenea, nu păstra oja la frigider. La început, vâscozitatea acesteia va crește și va deveni mai ușor de aplicat. Cu toate acestea, în timp, produsul va deveni mai gros și nu îl vei mai putea aplica atât de ușor.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod