Tu cât ai plăti pentru fiecare respirație a copilului tău?

Când devii mamă, primul lucru pe care ți-l dorești este să-l auzi plângând. Așa știi că puiul tău e bine. Apoi... apoi vrei să-i simți respirația, așa că îl ții aproape de inima ta.
Când devii mamă cobori cu o treaptă mai jos și bucățica aceea de om îți ia locul. E mai important decât tine și tu știi asta. Poate că n-o spui cu voce tare, dar în sinea ta știi că ai face orice ca să-i fie bine. Poate că nici nu vrei să te gândești, dar știi că dacă ar fi nevoie, ai plăti oricât ca să-i fie bine! 

Când devii mamă începi să fii mai mult decât atât. Tu știi cum e! Tu știi că pentru copilul tău trebuie să devii un om mai bun. Tu știi că pentru copilul tău trebuie să schimbi ceva în bine, altfel ce moștenire îi lași? Și dacă nu tu, atunci cine? Când devii mamă, știi că fiecare respirație a copilului tău nu are preț, iar pentru asta ești recunoscătoare în fiecare zi. 

Există copii pentru care respirația este o luptă cu viața


Ar putea fi copilul meu, ar putea fi copilul tău, ar putea fi copilul oricui. Se numește fibroză chistică, iar în România, bolnavii trăiesc cu 20 de ani mai puțin decât media europeană. De ce? Pentru că avem cel mult 10 medici specializați în această afecțiune și pentru că n-avem bani. Și spun "n-avem" pentru că nu pot să-mi pun mâinile în sân și să rămân indiferentă știind că un copil cu fibroză chistică se naște cu un număr limitat de respirații. 

Despre români se spun multe, dar un lucru îl știu cu certitudine: avem suflet. Și când cei care ar trebui să aibă grijă de viitorul copiilor noștri nu o fac, știu că noi putem. Pentru că suntem mulți, pentru că NU rămânem indiferenți, pentru că VREM. 

Cu 2 euro poți dărui o respirație în plus unui copil sau adolescent


Poate că ești deja părinte, poate că urmează să fii, dar dacă te-aș întreba "Tu cât ai plăti pentru fiecare respirație a copilului tău", ți s-ar părea mult 2 euro? Tratamentul copiilor care suferă de această boală ajunge la 2000 RON lunar, iar în cazul adulților, cheltuielile necesare cresc exponențial. 

Trimite un SMS cu textul RESPIR la numărul 8834 și ajută un copil să trăiască! Iar dacă vrei și poți să contribui cu donații suplimentare, intră pe site-ul campaniei www.vreausarespir.afcr.ro
 

Eu am donat, tu?
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod