Cum arată jucăriile preferate ale copiilor din diverse ţări. 30 de imagini care te vor emoţiona

Anna Rosling Ronnlund şi-a petrecut ultimii 15 ani din viaţă încercând să facă mult mai uşor de înţeles pentru oamenii de rând statisticile globale.
Dorind să transforme graficele colorate de statistică în ceva care să unească oamenii, aceasta a început proiectul numit Dollar Street. În cadrul iniţiativei, o echipă de fotografi a documentat stilul de viaţă a unor oameni din 264 de locuinţe şi 50 de ţări. În fiecare casă, fotograful a petrecut o zi, realizând fotografii a peste 135 de obiecte, precum pantofii membrilor familiei, periuţele de dinţi sau jucăriile copiilor.

Iar rezultatele sunt surprinzătoare. Se pare că poţi stabili destul de uşor nivelul de trai al unor oameni privind numai jucăriile preferate ale copiilor lor.
De la gospodării care supravieţuiesc cu greu cu 45 de dolari pe lună şi până la cele care au venituri mai mari de 10.000 de dolari pentru fiecare membru, aceste fotografii ilustrează mai bine decât orice grafic felul în care trăiesc oamenii în întreaga lume.

"Oamenii din alte culturi sunt portretizaţi des ca fiind înfricoşători sau exotici. Acest lucru trebuie să se schimbe. Am vrut să arătăm cum trăiesc oamenii cu adevărat. Mi s-a părut normal să folosesc fotografiile în locul cifrelor, pentru ca oamenii să vadă ce înseamnă cu adevărat să ai un anumit nivel de trai", a spus Anna Rosling Ronnlund, iniţiatoarea proiectului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod