copil

Copiii născuți în septembrie au mai mult succes

Majoritatea grădinițelor încep în septembrie, iar dacă piticul tău s-a născut la începutul toamnei, este posibil să fie cel mai mare din clasa sa. Iar pentru mulți părinți acesta este un avantaj imens, în special pentru viitorii sportivi, care sunt mai dezvoltați fizic decât majoritatea copiilor din clasa lor. Însă un studiu recent a constatat că începerea școlii la o vârstă mai târzie poate contribui, de asemenea, la succesul unui copil în afara practicilor sportive. Iată de ce copiii născuți în septembrie au mai mult succes!

Care este motivul pentru care copiii născuți în septembrie au mai mult succes?


Biroul Național de Cercetare Economică a analizat date din Florida și a găsit o relație pozitivă între vârsta la care copiii încep școala și dezvoltarea cognitivă a acestora de la vârsta de 6 până la 15 ani. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că începutul școlii la o vârstă mai înaintată crește gradul de școlarizare al copiilor și reduce probabilitatea apariției infracțiunilor juvenile.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că copilul tău va fi următorul președinte doar pentru că are ziua de naștere în septembrie, dar înseamnă că va începe școala la o vârstă mai înaintată decât un copil născut în luna august.
Acest singur factor poate influența pozitiv experiența sa academică. De exemplu, un profesor ar putea echivala maturitatea fizică a elevului cu capacitatea intelectuală și poate stimula copilul mai mult decât pe elevii mai mici din aceeași clasă.

De asemenea, studiul a analizat tendința famiilor mai bogate de a întârzia data de începere a școlii a copiilor, pentru a le oferi un avantaj competitiv. S-a descoperit și că acei copii care nu pot aștepta mai mult până să fie trimiși la școală, din cauza resurselor, sunt adesea reținuți în sistemul școlar mai mult, repetând chiar și clasele de la grădiniță.
În mod interesant, dacă un copil a fost reținut la școală, acesta a ajuns la aproximativ același nivel de educație, indiferent de mediul lui socio-economic.

Ce înseamnă aceste lucruri pentru părinți? Trimiterea copilului la școală la o vârstă mai înaintată poate fi benefică pentru el. Dacă ai un copil născut în septembrie, s-ar putea să ai nevoie de mai puțin timp pentru a-l ajuta cu temele pentru școală. Iar dacă ai citit acest articol și ai un copil care s-a născut vara, nu îți face griji! Reține că fiecare copil este unic și că există mulți alți factori care contribuie la fericirea și succesul lui, așa că trebuie să te concentrezi pe a face ceea ce este cel mai bine pentru cel mic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod