Ce înseamnă școala online pentru copii. 10 imagini amuzante, dar și triste în același timp

Mulți copii au început școala online și folosesc aplicația Zoom pentru lecțiile virtuale. Folosesc este mult spus, pentru că unii dintre ei abia dacă reușesc să-și țină ochii deschiși.
Părinții postează imagini pe rețelele de socializare cu copiii lor care încearcă să învețe online și să deslușească misterele Zoom, iar fotografiile sunt amuzante, dar și triste. În timp ce trebuie să fie atenți la profesor sau învățător, copiii trebuie să facă abstracție de la ceea ce fac colegii, de ce se întâmplă în casă, pe o durată de cel puțin 45 de minute. Chiar și unui adult i-ar fi greu, cu atât mai mult unui copil. 

Școala online este o provocare pentru toți cei implicați: copii, profesori, părinți.
Dar toți cei implicați sunt nevoiți să se adapteze pentru că nu toate școlile și grădinițele sunt deschise, iar altele probabil se vor închide treptat dacă vor apărea cazuri de Covid-19 în rândul elevilor sau profesorilor.

Aplicația Zoom, folosită pentru videoconferințe, a avut parte de o creștere enormă în timpul pandemiei și a depășit toate așteptările. Potrivit BBC, citat de boredpanda.com, veniturile Zoom au crescut cu 335% în al doilea trimestru din 2020, ajungând la 663,5 milioane de dolari.
Creșterea numărului de clienți a fost de 458%, iar profitul a crescut cu 186 milioane de dolari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Chiar dacă aplicația este utilă și populară, nu înseamnă că este perfectă sau că avem capacitatea de a o folosi atât de mult. Se pare că există un fenomen nou numit „epuizare Zoom”, la care atât părinții cât și elevii sunt predispuși. Videoconferințele constante și lipsa interacțiunii fizice cu alte persoane au ca efect oboseala mentală.
 
Foto: boredpanda.com 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod