Cum iti poti imbunatati relatiile cu persoanele din jur

Cand ai de impartasit vesti bune, probabil ca alergi mai intai la sotul tau sa i le spui deoarece vei sti sigur ca se va bucura cel putin la fel de mult ca si tine. Insa atunci cand mergeti la cumparaturi impreuna si esti entuziasmata de ofertele din magazin, cu siguranta nu te vei gandi ca acesta iti va impartasi si de data aceasta entuziasmul.

Pe campul minat al relatiilor cu persoanele din jurul tau trebuie intotdeauna sa stii care sunt dozele exacte care iti mentin o anumita relatie puternica. Pana cand sotii, copiii, cunostintele, rudele si prietenii vor scoate un manual din care sa invatam ce anume trebuie sa evitam in relatia cu fiecare in parte, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa gafezi mai putin de acum inainte.

Pana cand moartea ne va desparti


Esti impreuna cu el pentru tot restul vietii, asa ca va trebui sa-ti consolidezi relatia inca de pe acum. Nu-l intreba de 34 de ori pe zi cand va repara clanta de la usa. Din experientele mai multor cupluri, oamenii de stiinta au descoperit ca atat sotii cat si copiii, atunci cand sunt sacaiti cu o anumita problema, reactioneaza exact pe dos. Repetand aceeasi cerinta la nesfarsit, nu vei face decat sa determini exact opusul la ceea ce iti doresti.

Nu trebuie sa ai intotdeauna dreptate (chiar daca este asa)


Nu mai este nici un secret in faptul ca barbatii au o parere "gresita" sau cel putin diferita fata de problemele cu care va confruntati. Barbatii au tendinta de a actiona, in timp ce femeile prefera sa cerceteze si sa analizeze pas cu pas detaliile problemei. Dar daca te vei incapatana ca lucrurile sa functioneze numai asa cum vrei tu, aceasta este cea mai buna cale pentru a distruge o relatie. Fie ca va confruntati cu un esec financiar sau cu schimbarea faiantei din baie, fii deschisa propunerilor sotului tau sau cel putin arata-ti deschiderea si sugereaza-i si alte idei.

Nu va enervati in acelasi timp


Expertii sunt de parere ca acesta este secretul unei bune casnicii. Daca sotul tau isi iese din minti din cauza unei situatii de criza sau din cauza suprasolicitarii psihice atunci cand va confruntati cu diverse probleme legate de copii, trebuie sa te afli de cealalta parte a balantei, astfel incat sa reusesti sa readuci echilibrul. Este cel mai impresionant cadou - sa stii ca te poti baza pe celalalt in astfel de situatii dificile.

Nu dezvalui secretele voastre altcuiva


Iti sta pe limba sa dezvalui cateva detalii din viata ta intima prietenelor tale? Musca-ti limba. Sotul tau ar trebui sa-si dea frau liber sentimentelor in prezenta ta, sa planga pe umarul tau, sa-ti spuna ca ii este teama, chiar sa actioneze uneori stupid. Insa daca il vei trada si astfel de detalii vor fi impartasite altcuiva, atunci increderea dintre voi doi va disparea foarte rapid.

Nu te astepta sa-si aminteasca data cand ati privit impreuna stelele de pe cer


Nici nu ii poti pretinde sa-ti citeasca gandurile atunci cand iti doresti cercei cu safire in locul robotului de bucatarie. Evita inevitabilele dezamagiri spunandu-i ce-ti doresti de ziua ta. Sau poti face altfel: alege-ti singura cadoul preferat si ofera-i acele indicii care il pot conduce exact catre ceea ce iti doresti.

Nu rata nici o ocazie de a va comporta ca niste adolescenti


Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca nu i-ai luat si pe copii in masina. Lupta in permanenta impotriva comoditatii si automultumirii. Plecati in excursie doar voi doi si amintiti-va de vremurile in care stateati amandoi intinsi unul langa celalalt si visati cu ochii deschisi la vremurile care vor veni, iar privitul ochi in ochi era cea mai mare distractie pentru voi.

Prieteni pana la sfarsit


Prietenii adevarati te accepta exact asa cum esti, cu conditia sa nu-i iei la trei pazeste sau sa incerci sa-i pui la punct. Nu spune niciodata: "Arati cam obosit!" - deoarece nu va bine dispune pe nimeni o astfel de remarca.

Nu tipa la copii si nu-ti critica sotul in prezenta altcuiva


Este neplacut si chiar penibil pentru prietenii tai sa asiste la astfel de scene. In plus, te va face sa pari mai degraba o scorpie si nicidecum persoana care detine controlul si are intotdeauna dreptate, asa cum vrei sa demonstrezi.

Nu-ti asalta prietenele cu miorlaieli


Nu pretinde ca "eliberarile" regulate sunt altceva decat niste miorlaieli din partea ta, dar care au un nume mai frumos. Indiferent de cat de mult te place prietena ta, daca o vei asalta cu permanente vaicareli, acest lucru o va indeparta cu siguranta de tine.

Nu impartasi secrete fara permisiune


Atunci cand una dintre prietene iti impartaseste un secret, nu te apuca imediat sa-l spui si alteia fara permisiunea celei dintai. De asemenea, nu lasa sa-ti scape nici barfe de genul - "cutare crede ca te imbraci numai din magazine de prost gust". Pastreaza discretia daca vrei sa ai si tu parte de ea.

Nu-ti rani prietenele


Nu le spune niciodata ca au esuat in ceva. Foarte rar are un efect constructiv asa cum crezi tu ca va avea. Daca prietena ta se straduieste sa faca un anumit lucru, iar tu o critici pentru greselile facute, reactia fireasca a acesteia va fi sa se apere si sa-ti intoarca atacurile. Daca ai trecut printr-o astfel de experienta, probabil ti-ai dat seama ca ai gresit si probabil a fost nevoie de mai multe discutii si explicatii pana cand ai reusit sa-ti refaci relatia de prietenie.

Nu lasa o prietena buna sa-ti uite numele


Daca iti vei lasa prietena sa fiarba pentru o vreme, cu siguranta vei ajunge ca tu sa fierbi dupa aceea. Este un lucru la care vei ajunge fara sa-ti dai seama. Se intampla multe lucruri si au loc multe ciocniri in viata de zi cu zi, insa este foarte important sa ne pastram prietenii si sa nu uitam de obligatiile pe care le avem fata de acestia.

Sangele apa nu se face


In afara cazului in care ti-ai calcat familia prea mult in picioare, aceasta zicala ar trebui sa fie valabila. Nu uita niciodata ca familia ta se afla pe primul loc. Nu poti cere nimic unui membru al familiei tale, daca nu vei avea ce sa-i oferi. Indreapta-ti atentia mai intai catre tine si vezi ce poti face si pentru ceilalti.

Nu uita niciodata ca ai fost si tu copil


Ti-ai dorit la randul tau sa te imbraci traznit si sa nu tii seama de dezaprobarea parintilor tai. Adolescenta de 15 ani este acum copilul tau si isi doreste sa se afiseze cu cea mai sexy rochie la petrecerea de an din scoala. Accepta-i extravagantele si nu incerca sa te opui. Chiar daca te consideri depasita de evenimente, s-ar putea ca fata ta sa aiba nevoie de sprijinul si aprobarea ta mai mult decat iti poate arata.

Nu te implica in certurile de familie


Nu te implica niciodata in certurile de familie care nu te privesc, chiar daca ti se cere parerea. Daca vrei sa ramai in bune relatii cu sora, mama sau oricare alta ruda, nu te alia cu nici una dintre ele impotriva alteia in situatiile dificile.

Copiii sunt si ei oameni


Probabil crezi ca trebuie sa-ti alinti copiii si dupa ce acestia incep sa creasca. Nu folosi niciodata diminutive sau porecle dragute dupa ce incep sa vorbeasca. Chiar de cand incep sa mearga la gradinita, copiilor le place sa-si formeze propria personalitate si sa fie priviti cu respect de catre ceilalti copii. O alta greseala pe care multi parinti o fac este tachinarea - nu-i spune niciodata baiatului tau ca este "genul timid" sau fetei tale ca nu va reusi niciodata sa lucreze la computer. Este foarte riscant, deoarece acesta va prelua astfel de afirmatii si le va considera adevarate profetii, considerand ca indiferent de eforturile sale, nu va reusi sa-si schimbe destinul.

Nu-ti critica in public copiii


Nu-i spune niciodata fiicei tale ca arata ingrozitor in rochita gen Britney Spears. Cu siguranta aceasta va refuza sa mai poarte orice altceva de acest gen din acel moment. O alta mare greseala este sa-ti critici copilul in fata colegilor de scoala sau a prietenilor lui; tendinta acestuia va fi de a limita relatia cu tine si nu cu acestia din urma.

Niciodata nu este prea devreme pentru o discutie serioasa


Discutiile despre sex, droguri sau orice alta problema de genul acesta, poate face o diferenta imensa in dezvoltarea copilului tau - daca vei astepta prea mult, s-ar putea ca acesta sa stie mai multe decat stii tu despre un astfel de subiect.

Ce trebuie sa faci intr-o relatie


  • Fii mereu lipicioasa. Spune-i prietenei tale cat de mult inseamna prietenia voastra pentru tine, imbratiseaza-ti copii ori de cate ori ai ocazia si saruta-ti sotul in fiecare dimineata inainte de a pleca la serviciu. Aceste mici gesturi le va reconfirma importanta pe care o au in viata ta.

  • Zambeste si accepta. Daca nu esti de acord ca fata ta de 18 ani sa-si faca piercing in buric, spune-i care sunt motivele pentru care nu poti accepta un astfel de gest, insa da-i de inteles ca ii vei respecta alegerea indiferent care va fi aceasta.

  • Inchide usa de la dormitor. Timpul petrecut impreuna numai cu sotul tau este la fel de important ca si cel petrecut alaturi de copii. Iti poti iubi copiii fara sa-ti sacrifici viata de cuplu.

  • Pune mai mult pret pe relatia cu copilul tau decat pe dezordinea din sufragerie. Daca vei tipa la copilul tau si la prietenii acestuia ca au facut mizerie in sufragerie si ca si-au pus picioarele pe masuta de cafea, ei vor gasi un alt loc unde sa se simta bine. Arata-ti interesul fata de activitatile copilului tau si ale prietenilor lui pentru a-ti pastra relatia cu acesta cat mai puternica.

Nu uita ca toti pornim cu intentii bune


Daca uneori ai impresia ca parintii tai sunt enervanti sau neintelegatori, ofera-le mai multa compatimire. S-ar putea ca acelasi lucru sa creada si copiii tai despre tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod