Academia Femeilor: Ce ne face pe noi atât de diferite de bărbaţi?

Este evident că femeile şi bărbaţii au calităţi distincte, care îi pun pe drumul împlinirii fiecăruia ca individualităţi conectate prin compatibilitatea acestor calităţi.

Este evident că femeile şi bărbaţii au calităţi distincte, care îi pun pe drumul împlinirii fiecăruia ca individualităţi conectate prin compatibilitatea acestor calităţi.

În cursul anilor, femeile şi bărbaţii au trasat o serie de calităţi care le-ar face pe femei să fie apreciate, dorite sau iubite. Majoritatea bărbaţilor care au participat la diverse studii legate de acest subiect au afirmat că o femeie este femeie atunci când îl poate face pe bărbatul de lângă ea să se transforme într-un om mai bun…Ce înseamnă acest lucru? Că femeia este responsabilă pentru fericirea bărbatului ei? Nu, cu siguranţă că nu, doar că poate avea o contribuţie importantă în viaţa bărbatului ei şi a familiei ei, fiind stâlpul emoţional şi de comunicare.

Calităţile femeii autentice


Prin noua paradigmă universală de reîntoarcere la autenticitate, atât femeile, cât şi bărbaţii, au conchis că există câteva trăsături ale femeilor care pot aduce armonia cu ele însele, în familiile şi mediile lor. Iată câteva concluzii:

Pentru a fi o femeie adevarată e necesar ca femeia să fie încrezătoare în puterea ei. Dacă femeia este fericită cu ea însăşi, cu ceea ce manifestă va aprecia ceea ce este, îşi va îmbrăţişa feminitatea şi va da mai departe armonie în mediul ei. Apoi este important să se cunoască suficient de mult pentru a se descurca cu senzaţiile, emoţiile, sentimentele mai mult sau mai puţin poztive. O femeie adevarată în accepţiunea majorităţii bărbaţilor este puternică şi independentă, ceea ce nu înseamnă, în niciun caz, că vrea să ia rolul bărbatului în societate! Ea este puternică prin determinarea de a duce lucrurile la bun sfârşit şi prin îndeplinirea de fapte măreţe pentru ea şi mediul ei.

Puterea ei provine din cunoştinţele pe care le-a dobândit, din intuiţia pe care o stăpâneşte atât de bine şi din ambiţia pe care o are.  O altă calitate extrem de importantă a femeii pe care au descoperit-o bărbaţii fericiţi este răbdarea cu ea şi cu cei din jur. O femeie reuşeşte să rezolve orice situaţie fără să cedeze nervos.


Barbaţii şi femeile spun că o femeie adevărată este prezenţa în viaţa familiei ei, ea reprezentând o legatură puternică pentru ei. Ea este şi mamă, şi soţie, şi fiică, dar reuşeşte să fie prezenţa cu iubire pentru fiecare dintre ei.  O femeie adevarată valorizează un bărbat adevărat, adică ea apreciază şi respectă valoarea bărbatului din viaţa ei. Femeia ştie că, parte din a fi o femeie minunată, este şi recunoasterea şi îmbrăţişarea calităţilor bărbatului de lângă ea. Nu bărbatul din viaţa ei o va face fericită, dar ea va fi fericită să fie lângă el.

Calităţi care intimidează bărbaţii


Există însă o serie de calităţi ale femeilor care, interpretate greşit de bărbaţi şi manifestate strâmb de femei, ajung să intimideze bărbaţii. Bineiînţeles că depinde foarte mult de modul bărbaţilor de percepţie a acestor calităţi. Dacă bărbatul încă are de rezvolvat nişte frustrări, cu siguranţă că toate aceste calităţi minunate ale femeii pot deveni pentru el adevărate ameninţări pentru integritatea sa.

Dacă însă femeia îşi foloseşte toate aceste calităţi pe care le-a primit pentru competiţia cu bărbatul ei sau pentru controlul lui, nu va face decât să-l îndepărteze de ea.


Eşti deşteaptă, drăguţă, inteligentă, dar ţi se spune des că intimidezi bărbaţii? Şi te tot întrebi: de ce, care este problema?

Una dintre calităţile care pot intimida bărbaţii este hotărârea. Bărbaţilor le place să fie în control indiferent dacă recunosc sau nu. Le-ar plăcea ca femeile să ia deciziile în viaţa pe care ei le recomandă. Dar femeile hotărâte nu aşteaptă nicio recomandare pentru ca ele au încredere în deciziile proprii. Bărbaţii devin tare inconfortabili în prezenţa unor astfel de femei rezistând şi opunându-se chiar ideilor şi deciziilor femeii.

O altă calitate intimidatoare pentru barbati este inteligenţa. Pe de o parte, bărbaţii apreciază inteligenţa la femei, dar o şi consideră, de asemenea, înfricoşătoare. De ce? Pentru că, de atâtea mii de ani, bărbaţii au fost obişnuiţi să fie văzuţi ca deştepţii în familie şi cei care rezolvă problemele…Lor le place să fie încă salvatorii! În istorie, se poate vedea cum unele femei inteligente, ca să nu-şi supere soţii, s-au pus în umbra bărbaţilor lor, dându-le idei pe care aceştia le-au folosit ca fiind ale lor. Şi probabil că încă lucurile stau aşa în multe părţi atât acasă, cât şi în zona de muncă.

A treia calitate care îi intimidează pe bărbati este frumuseţea. Ei sunt intrigaţi, dar şi speriaţi, nu ştiu cum să opereze cu astfel de femei şi îşi pierd încrederea repede în ei gândindu-se că o astfel de femeie nu se va uita la ei.

Dacă eşti o femeie şi afli că intimidezi bărbaţii, probabil că ai tendinţa să-ţi minimalizezi calităţile pentru ca ei să nu se mai simtă aşa.
Dar ştii ceva? Dacă ai face asta, nu ai face decât să-ţi pierzi autenticitatea şi să te transformi în altceva decât eşti tu. Una dintre calităţile tale ca femeie adevarată este chiar autenticitatea iar, aşa cum am scris mai sus, o femeie adevărată valorizează un bărbat adevărat, care o acceptă aşa cum e ea, o valorizează şi o încurajează pe direcţia drumului ei.

Valorizează-ţi feminitatea şi calităţile!


Chiar dacă socitetatea în care trăim este încă influenţată puternic de curentul feminist, iar femeile tind să-şi piardă feminitatea şi calităţile lor naturale pentru a lua rolul bărbaţilor, multe femei au conştientizat şi conştientizează importanţa prezervării şi valorizării feminităţii lor. Iată mai jos câteva sfaturi prin care îţi poţi valoriza feminitatea şi calităţile pe care le-ai primit.

1.Lasă la o parte dorinţa de a avea dreptate! 
Nu spun că nu-ţi mai exprimi opiniile, dar gândeşte-te de fiecare data la modul şi la implicarea cu care le spui, dacă sunt parte din ceea ce ai fi vrut să manifeşti şi dacă te face fericită.  Dorinţa ta de a avea dreptate nu-ţi dezvoltă energiile feminine!

2.Învaţă să primeşti din nou!
În viaţa de cuplu este important să-ţi laşi partenerul să-ţi dăruiască ceea ce ştie şi poate el şi îi face plăcere să facă pentru tine. Primeşte toate aceste lucruri cu drag şi mulţumeşte-i!

3.Fii liberă!
Învaţă să te manifeşti liber: fizic şi sufleteşte. Lasă la o parte limitările tale care te-au făcut poate să devii judecătoare cu cei din jur, dură, perfecţionsită sau dependentă.

O femeie adevarată este o “simţitoare: ea ia decizii bazate pe ceea ce simte cu adevărat, mai mult decât pe logica unor programe mentale primite. 

4.Apreciază totul in jurul tău! Lasă bărbatul din viaţa ta să fie bărbat şi apreciază ceea ce face pentru tine! Apreciază toate lucrurile, situaţiile din viaţa ta şi mulţumeşte pentru lecţiile pe care le primeşsti!

5.Adu-ţi aminte să zâmbeşti măcar o dată pe ora!
Maica Tereza spunea că, de fiecare dată când ne întâlnim, să ne întâmpinăm cu zâmbete pentru că “zâmbetul este începutul iubirii”. Doar zâmbeşte! Ai atâtea motive pentru care să zâmbeşti! Doar gândeşte-te la câteva dintre ele: eşti aici, ai primit viaţă, eşti iubită, este o nouă zi, Soarele a răsărit din nou!


Florina Onetiu,
Life Coach
Fondator Academia Femeilor
www.academiafemeilor.ro 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sincer pe 16 Feb 2013, 18:07
    Salut

    Toate articolele de genul sunt scrise de niste femei din plastic, fara nici un argument forte, interesul fiind acela de a arunca un mar al discordiei unde nu trebuie. Genul de site-uri si de comentarii sunt menite sa atraga atentia userilor pentru vizite, cumparari reviste, PS strategie de marketing. Am incetat sa mai citesc asemenea porcarii de cativa ani buni, insa consider ca site-urile de genul merita vizitate decat pentru amuzament. O seara placuta !

    2
    0

  • NEGHINITA pe 22 Ian 2013, 16:34
    Despre feminitate

    Foarte adevarat tot ce scrie in articol...dar oare pot femeile sa lase din oroliu si sa redea feminitatea de altadata...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod