Interviu exclusiv cu Josh Wood, „regele culorii” pentru părul vedetelor

Josh Wood este unul dintre cele mai mari nume din industria părului și a frumuseții. Cu o activitate de peste 20 de ani în peisajul frumuseții internaționale, Josh și-a început cariera la Londra, urmând ca apoi să se dezvolte în New York, Asia de Sud-Est și Japonia.

Josh Wood este unul dintre cele mai mari nume din industria părului și a frumuseții.  Cu o activitate de peste 20 de ani în peisajul frumuseții internaționale, Josh și-a început cariera la Londra, urmând ca apoi să se dezvolte în New York, Asia de Sud-Est și Japonia.

Wood este creditat ca fiind unul dintre cei mai influenți și respectați coloriști de păr, în prezent fiind Global Director Creative pe culoare la Wella Professional.

Talentul lui Josh pentru tehnici creative și inventive de culoare i-au asigurat o bază de clienți de invidiat. Supranumit și „regele culorii”, Josh Wood este responsabil pentru crearea de tehnici care merg să stabilească tonurile de culoare la nivel global, de la "hyper natural” până la  “surf kissed” ( vârfuri deschise și rădăcini mai închise.) Creațiile lui Josh  au apărut în cele mai mari publicații din lume (Vogue, Elle, Grazia),  iar pe podium, în prezentări precum Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Ackerman Haider și Marc Jacobs.

În 2011 „regele culorii”, Josh Wood a deschis ușile primului său atelier care îi poartă numele. Spațiul este mai mult un centru de întâlnire pentru Wood și echipa sa, și desigur o reședință pentru întâlnirile cu clienții speciali. Un loc privat unde arta se îmbina cu cea mai nouă tehnologie și unde însusi Josh spune că se poate servi cea mai buna cafea. Viața lui Josh Wood se desfășoară între Londra și New York, dar și între Dubai, India, China.  Printre cei mai recenți clienți ai lui se numără Elle Macpherson, Kylie Minogue, Laura Bailey și Gywneth Paltrow.

Josh Wood a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititoarele eva.ro în cardul evenimentului anual P&G Beauty VisionHouse*, ce a avut loc în perioada 4-6 decembrie 2012 în Abu Dhabi.

Eva.ro: Este indicat să ne colorăm părul acasă?

Josh Wood: Oamenii vor alege întotdeauna să își coloreze părul acasă. Ca profesionist cred că unui consumator îi este foarte greu să aleagă culoarea potrivită și asta pentru că nu își știu culoarea pielii, care este nuanța potrivită pentru ei. Cred cel mai indicat ar fi ca atunci când nu sunt siguri, sau când vor să își stabilească o culoare a părului sau de ce nu, să își schimbe nuanța,  să apeleze la sfatului unui specialist.

 

Eva.ro: Cât de des ar trebui să ne colorăm părul?

Josh Wood: Cred că depinde foarte mult de culoarea părului. Dacă ai mult păr alb, cred că ar trebui să îl vopsești  foarte des. Eu de exemplu, am clienți care își vopsesc părul la fiecare 10 zile. Dacă ești persoană publică și ești mereu în atenția reflectoarelor, trebuie să ai foarte mare grijă la acest aspect. Apariția în public având fire de păr albe, nu cred că face foarte bine imaginii. Și desigur sunt persoane care îsi vopsesc părul de două ori pe an.  Dacă ai câteva fire de păr albe, ar fi bine să îți vopsești părul, o dată la 6 săptămâni.

Eva.ro: Sfaturi pentru îngrijirea părului și a culorii?

Josh Wood: În salonul meu din Londra am grijă să îmi sfătuiesc toți clienții să aplice o dată pe săptămână o mască de hidratare a părului și asta indiferent dacă au timp sau nu!


Eva.ro: Vopsea cu sau fără amoniac?

Josh Wood: Este o întrebare care mi se adresează foarte des. Desigur, dacă vrem o schimbare majoră a culorii părului, vom folosi produse care au la bază amoniac. Dar pentru persoanele care optează pentru o culoare permanent, există acum Illumina Color de la Wella Professionals, special creată pentru femeile care iubesc trendul natural și efectele subtile. Acest tip de vopsea poate fi folosit la fel de bine și de către persoanele cu păr alb, dar și de către bărbați. Eu folosesc acest tip de vopsea la clientele care vor să își reîmprospăteze culoarea. Te ajută să îți păstrezi culoarea foarte proaspată.

Eva.ro: Sunteți cunoscut ca fiind “regele culorii”. Ne puteți spune care este culoarea dvs. preferată?

Josh Wood: Se schimbă foarte des!. De curând am terminat show-urile  pentru primăvara 2013 și indiferent de capitala în care te afli, New York, Londra, Milano, Paris, această culoare va domina, acest nou blond pe care eu îl numesc “power blond”.  Este o culoare care vine de undeva din trecut, o culoare foarte naturală, nu metalică, clară, pură, curată. Dacă vreți este ca blondul unui copil, eu o numesc “ baby blond”.
În acest moment Gywneth Paltrow și Madonna poartă această culoare. Dacă  vreți este tipul de blond  dupa care întorci capul pe stradă. Nu mai suntem ca acum 10 ani, când totul era natural, acum ne dorim o culoare cu care să fim remarcate, prin care să ieșim în evidență.
Iubesc de asemenea și culorile ciudate. Culoarea trebuie să existe întotdeauna pe noi. Nu trebuie să ne fie frică să purtăm culori, fie ca sunt pe unghii, pe păr, îmbrăcăminte sau accesorii.

 

Eva.ro: Cum să ne protejăm culoarea părului și cum să o facem să dureze mai mult?

Josh Wood : În primul rând trebuie să alegi produsele potrivite pentru părul tău. Nu trebuie să îți lipsească șamponul, balsamul și masca de păr. Folosește un produs care să îți protejeze părul de căldura uscătorului,  vara produse cu SPF, iar iarna să ne acoperim capul.  

Eva.ro: Ce părere aveți de extensii?

Josh Wood : Îmi plac foarte mult! Le folosesc cel mai mult la filmări. Desigur în viața de zi cu zi femeile moderne preferă să aibă părul lor natural care să arate cel mai bine dacă se poate, să aibă cea mai frumoasă culoare.

Eva.ro: Ce vă inspiră din viața de zi cu zi?

Josh Wood : Sunt foarte norocos că în fiecare zi sunt înconjurat de profesioniști, de oameni care își iubesc meseria, de la cei mai buni fotografi, la actori la modele până la cei mai mari designeri și hair stiliști. Mă inspiră muzica, lumea artei. Sunt foarte sensibil la culori, la densitatea și bogatia lor, poate și din acest motiv am decis să aleg această parte a meseriei.  Și desigur mă inspiră toate culturile țărilor în care merg, care sunt atât, dar atât de diferite. Peste tot în lume, oamenii vor să se exprime prin culoarea părului, indiferent că esti în Bangkok sau în Africa de sud. Este ceva extraordinar ce nu poate fi descris în cuvinte!.

Articol realizat cu ajutorul P&G România


*P & G Beauty a început găzduirea de evenimente regionale în anul 2008, reunind o parte a celor mai apreciați artiști din industria frumuseții și a celor cei mai apreciați oameni de stiință din întreaga lume în cadrul mai multor întâlniri în orașe de top. Anul acesta P&G Beauty VisionHouse a avut loc în perioada 4-6 decembrie 2012 în orașul Abu Dhabi și a fost găzduit de hotel Shangri-La.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea Radu pe 18 Ian 2013, 14:36
    Greseala de ortografie

    Josh Wood a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititoarele eva.ro în cardul evenimentului anual P&G Beauty VisionHouse*, ce a avut loc în perioada 4-6 decembrie 2012 în Abu Dhabi. Acest paragraf contine o greseala de ortografie...in rest un interviu foarte interesant.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod